Zobacz pełną wersję : gen VII 1.7 problem z centralnym
Witam. Mam nietypowy moim zdaniem problem otóż wczoraj chciałem zamontować sobie nowe radio i zmieniałem.kostki...i od tego czasu przestało mi.działać oświetlenie wnętrza jak.otwieram drzwi oraz centralny zamek. Tzn. Od środka.poprzez przycisk zamykania w środku centralny działa ale.jak.jestem na zewnątrz auta i.chce.zamknąć.z.pilota świeci.się tylko czerwona.dioda na.nim oraz.jak chce zamknąć kluczykiem.zamykam tylko jedne drzwi a od pasażera musze wciskać ten "bolec " domyślam się.ze.zrobiłem zwarcie podczas zmiany kostek.ps. Taki.finał ze radia nie wymieniłem i centralny nie.działa. Jak to naprawić i od czego to powstało?proszę o pomoc bo.nie Lubie.jak mi coś nie "gra" jest to honda civic z 2005 3d
Sprawdz bezpiecznik w skrzynce pod maska
Sprawdziłem są ok. ale było jakieś zwarcie i poszlo kilka bezpiecznikow, radio juz smiga :) i wszystko gra :) Z tej złości chyba zaczmy dostałem a rozwiazanie problemu bylo takie proste :) Wiazka kabli robiła zwarcie :)
Dlatego przed robota w kablach odlacza sie aku :)
Nauczka na przyszłosc :) Teraz musze piaste z łożyskiem wymienic i zaspiewali mi za komplet z ABS 399zl za oryginal a zamiennik 210zl :confused: , mała poprawka lakiernicza przedniego zderzaka i wrzuce na forum zdjecia jak jak ja ogarne, felgi mam oryginalne 17'' 215/45 pirelli ;/ cos czuje ze nadkola beda pilowane xD
Tez to przerabialem przy swapie zagarow ;) troche szerokie te kapcie masz a jakie ET alusow ?
Szerokie są racja ;) bodajże ET 45
Nie powinno obcierac no chyba ze od wewnatrz jak bedziesz skrecal. Ja jak na feldze 17x7 ET 38 mialem opone 215/45 to nic nie obcieralo a mam gwint i opona ladnie sie schowala w nadkole.
Czekam tylko aż się cieplej zrobi bo codziennie 120 km robie autem wiec jak.by spadł jeszcze śnieg to mało rozsądna była by zmiana na letnie, a już mnie korci bo w zimowych i na stalowych felgach to jak traktor wygląda ;)) a tak one wygladaja zna ktos moze model tych felg? http://i57.tinypic.com/o6z7ef.jpg