PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka kanapa podejdzie do ej9?

m1j4g1
21-02-14, 13:30
Witam, chciałem wymienić tylną kanapę w moim ej9, według mnie to najbrzydszy element wnętrza. Wie ktoś jaka kanapa podejdzie bez większego rzeźbienia albo najlepiej P&P? chciałbym włożyć coś w stylu ej6, ale znajomy który też ma ej9 już trochę dłużej ode mnie mówił mi że w coupe jest szersza i się nie zmieści. Prawda to?

bObOrObOl
21-02-14, 13:31
Można ją ładnie obszyć

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

m1j4g1
21-02-14, 13:37
ale chciałbym pozbyć się tych zagłówków, w ej6 są zintegrowane z oparciem i jest to ładnie wyprofilowane,

bObOrObOl
21-02-14, 13:39
To je wywal

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

WściekłyChomik
21-02-14, 13:46
Pewnie, niech wywali, a później pasażerowie po wypadku podziękują mu za uraz kręgosłupa szyjnego.

m1j4g1
21-02-14, 13:52
Bez zagłówków wygląda jeszcze gorzej. Nie pytam jak upiększyć fabryczną bo na pomysł obszycia wpadłbym w tym samym momencie co z jej upiększaniem, tylko czy podejdzie jakaś ładniejsza najlepiej coś w stylu ej6 jeśli w ogóle coś podejdzie bo przeszukałem wiele tematów i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Wiem że do jajka goście wsadzają kanapę z ITR ale nie wiem czy w 5gen'ie kanapa ma takie same wymiary.

bObOrObOl
21-02-14, 14:04
Pewnie, niech wywali, a później pasażerowie po wypadku podziękują mu za uraz kręgosłupa szyjnego.

Po pierwsze Chomiku nie wszyscy wożą pasażerów z tyłu, a po drugie te zintegrowane zagłówki w EJ6 to jest jakiś żart konstruktorów.

m1j4g1
21-02-14, 14:43
żart, nie żart, mi nie zależy na ładowności samochodu jeśli chodzi o liczbę pasażerów, zwykle jeżdżę sam, czasami z dziewczyną, a na tylnej kanapie zasiada ktoś raz na ruski rok, chciałem nawet kupić del sola ale nie znalazłem nic ciekawego w czasie kiedy szukałem samochodu tak więc zapewniam wszystkich że nie muszą się zamartwiać zdrowiem osób przeze mnie przewożonych. Uprzedzę tęż może parę osób które pewnie napiszą mi że skoro nie podoba mi się kanapa to żebym ją wywalił, włożył klatkę albo jakieś xbary i tym podobne bo chcę zachować w miarę seryjny wygląd auta, a gadżety wymienione przeze mnie przy moim mocarny d14a4 i jeszcze w pełni seryjnym zawieszeniu zalatywałyby lekko wsią. nawet gdybym kiedyś w przyszłości kombinował coś z podniesieniem mocy to żadna klatka czy tylna widoczna w środku rozpórka u mnie nie zagości, bo tym samochodem nie mam zamiaru się ścigać, auto ma być do jazdy na codzień i ma mi się podobać. tylna kanapa mi się nie podoba i jeśli to możliwe to chcę ją zmienić. Nie obchodzi mnie ile osób się wtedy w aucie zmieści. Jeśli ktoś chce się wygodnie wozić to niech sobie kupi samochód. Mnie na paliwo stać i nie muszę się z nikim składać na nie. Tak więc proszę wszystkich o trzymanie się tematu. Styling a bezpieczeństwo pasażerów - proszę, macie idealny tytuł do założenia nowego tematu. Czegoś takiego na forum nie widziałem poza paroma komentarzami nie wnoszącymi za wiele do tematów które traktowały o czymś innym, a już trochę przeglądnąłem.

WściekłyChomik
22-02-14, 14:56
Lepszy zintegrowany niż brak, pasażer ma większą szansę. Kolega jasno pisze że wozi pasażerów "raz na ruski rok" czyli się zdarza, dlatego skoro nie podobają mu się zagłówki to niech je zdjemie i wozi w bagażniku (co jest słabym pomysłem) albo kupi kanapę że zintegrowanymi zagłówkami. Tym skończę to OT, przepraszam autora.

Saiti
22-02-14, 15:07
A nie lepiej pokombinować z przerzuceniem gąbek i obszyć z EJ6/8 do Twojego aktualnego stelaża? ;) Zawsze jakieś wyjście, IMO kanapa w hatchbackach jest strasznie brzydka i wygląda jak w samochodach z lat `80

m1j4g1
22-02-14, 16:01
AAAAAAHHAAAAA!!! Znalazłem!!! To tak jakby kogoś z forum też interesowała zmiana tylnej kanapy :P (Nie pamiętam z regulaminu czy można wklejać linki do innego forum, jeśli nie to proszę uprzejmie moderatora forum civicklub.pl o jego usunięcie)
http://www.jdm-option.pl/forum/viewtopic.php?t=7063&sid=34a1b57b895bce74c513e958ed9d433d

Kori
25-02-14, 00:55
Ja zalozylem z itr usa roznia sie siedziski dodalem gabki na bokach od dolu spinki sa.
Wygladala ladnie czarna z czerwona nicia:)

m1j4g1
25-02-14, 19:24
To dla mnie wybór jest jasny :)