Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jamex vs MTS - ktore lepsze ? Prosze o porady !!

CivicD14Z2
20-04-08, 13:30
Witam ! Mam pytanie do forumowiczów ... Chodzi mi o obniżenie hondy civic hatchback'a z 1999r (jest to wersja po liftingu). Bardzo proszę o pomoc w wyborze odpowiednich spręzyn - znalazłem na allegro sprezyny firmy JAMEX - http://allegro.pl/item345184926__jamex_sprezyny_obnizajace_honda_civ ic_96_01.html
oraz sprezyny firmy MTS -
http://allegro.pl/item345998841_sprezyny_sportowe_honda_civic_95_01_ 60_40mm_mts.html

W samochodzie mam w tej chwili załozone opony 195/50/R15. Chciałbym zeby samochod siadł troszku nizej na glebie Zalezy mi na sportowym wygledzie ale tez nie chciałbym zeby obcierało mi cos gdy do samochodu wsiadzie 5 osob. Prosze napiszcie mi rowniez czy te sprezyny wpłyna jakos negatywnie na zawieszenie? Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

mizer
21-04-08, 09:46
No wg mnie to jak polozysz na 40 to juz moga dostac dobrze w dupsko amortyzatory, standardowo ( z tego co znalazlem w szukacje, bo sam tez sie rozgladam powoli ) do -35 mm mozna jezdzic na zwyklych.
Sam szukam do siebie, na -30 mm i z tego co znalazlem przy tanich sprezynach nie masz do konca gwarancji ze auto ci rowno usiadzie, i na dodatek o tyle ile chciales.
Z firm to weitec, eibach no i tein ale to juz troche wieksza kasa.
Tak czy inaczej, przy tych drugich ( -60/-40 ) jak wsiada ci 4 osoby to wg mnie auta juz bedzie na pelnym dobiciu lezec.

javor
21-04-08, 11:08
e tam nic nie będzie obcierać ani dobijać przy 5 osobach bo sprężyny są twarde, ja jak wiozłem wiozłem 5 osób (ze mną 6) to dopiero było komfortowo i cichutko zawieszenie pracowało :)

CivicD14Z2
21-04-08, 14:09
mizer - dziekuje za pomoc ... wiesz co w obecnej chwili moje "jojko" ma tył dosc sporo wyzej niz przod - jak to w serii. Chyba bede musiał przemyslec kupno sprezyn i jezeli juz to zdecyduje sie na jakies firmowki ktore osadza wozek jednakowo ( nie chce zeby tył był duzo wyzej postawiony niz przodu - zalezy mi mniej wiecej na wypoziomowaniu auta ). Albo sprzedam komus swoje 15' i zapodam jakies kozackie 16' to wtedy wizualnie samochod bedzie nizszy:))) dzieki pozdro. mizer tak na marginesie tez masz 90 konnego HB ??

mizer
22-04-08, 10:13
Nie, ja mam jak w opisie - 160 konnego HB :aloha:

olszes
29-04-08, 10:43
tak, ja mam tez usiebie -60 i jezdze codziennie do pracy wioząc trzy osoby i nic nie obciera :)