PDA

Zobacz pełną wersję : po wymianie wahaczy POMOCY

nE....
20-04-08, 13:10
witam wszystkich
mam problem, jestem świeżo po wymianie wahaczy przednich (górnych i dolnych, lewych i prawych)
pojechałem ustawić zbieżność i zaczęły się problemy :(
zaczęło coś trzeć w przednim kole (prawym) a powyżej setki zaczyna drgać cały samochód

czy jest możliwe by źle założyli wahacze a może oprócz zbieżności powinno się coś ustawić??

bardzo proszę o pomoc!
z góry dzięki i pozdrawiam

patyk_lks
20-04-08, 20:10
Sprawdz czy kolo nie jest cofiniete. Może wczesniej bylo cos ponaciagane.

spreddo
22-04-08, 00:11
mi mechanik ostatnio grzebał w tylnym zawieszeniu i całe wziął na stół bo mi skrzypiało w kilku miejscach i po założeniu faktycznie też powyżej setki całe auto drży, ale nie ociera nic :/. Zaniedługo dokupuje jeszcze części (usuwam skrzypienia - silentblocki) i jak będzie zaglądał jeszcze raz to powiem żeby zwrócił uwagę bo coś jest nie tak
:| no niemiła sytuacja...
Najlepiej podjedź do jakiegoś mechanika, popytaj ludzi, który w okolicy jest w miarę kompetentny bo to nieraz trudno trafić. A jeszcze możesz spróbować wyważyć koła bo to też bywa przyczyną drżenia. możliwe że coś przy montażu wahacza z koła odpadł ciężarek i stąd taki efekt.

[ Dodano: Wto 22 Kwi, 2008 ]
ale spoko - już się śmieje ze wkrótce będe mógł pisac doktorat z budowy tylnego zawiasu w EJ9 :P bo ciągle tam zaglądam :D ale już niedlugo i będe miał spokój mam nadzieje