Zobacz pełną wersję : Problem z zapłonem D15B2
Witam, mam problem z zapłonem, a teraz konkretniej z odpaleniem auta. Na początki samochód przerywał na niskich obrotach, powyżej 2500 juz ciągnął normalnie. Później doszedł do tego problem z odpaleniem auta. Po pierwszym odpaleniu wszystko działało dobrze, silnik nie przerywał, samochód chodził jak powinien, ale wystarczyło,ze pojechałem do sklepu, odpaliłem samochód drugi raz i przerywał na niskich obrotach, później nie odpalał na ciepłym silniku, musiałem czekać aż ostygnie i wtedy dopiero palił.
-Wymieniony cały aparat zapłonowy
-Nowe świece
-Nowe przewody WN
-Przelutowany przekaźnik pompy paliwa
Teraz to mi nawet samochód odpalić nie chce. Macie jakieś pomysły co to może byc?
Moze cos z przekaznikiem pomyliles ,kable dobrze powinałes WN?
Sprawdzałem dwa komplety kabli, stare i nowe. Kable na pewno podlączone dobrze. A przelutowanie przekaźnika to nie jest wielka filozofia raczej :P Juz raz to robiłem i dziaało. :)
Moze przekaznik walniety...pompka podaje wache?
No właśnie podaje. Nie mam już pojęcia co to może być... Jest taka możliwość, że przestawił się rozrząd o jeden ząbek?
zawsze jest, warto sprawdzic :)
Wymieniałem niedawno uszczelkę pod głowicą i coś najwidoczniej musiałem spie***lic bo silnik sie poci wlaśnie od strony rozrządu. Pasek pewnie uwalił się w oleju no i mógł sie prześlizgnąć. Że ja tego wcześniej nie widziałem... Za słabo docisnąłem? Zła uszczelka? jaki moze byc powód mokrego silnika? Bo z tego co wywnioskowalem to naprawa wykonana przeze mnie chyba tylko pogorszyła stan techniczny samochodu.:confused:
Simering puszcza i temu leci ci olej od strony rozrzadu...zawory docierałes itd? czy tylko podmiana uszczelki?
Też myślę, że simering jeśli chodzi o pocenie.
Ja miałem bardzo podobny problem z odpalaniem gdy blacharz nie odpiął klemy z aku przy spawaniu i ledwo wyjechałem z jego garażu. Miałem już nowe kable, świece, przekaźnik przelutowany, ale się grzał i dosłownie gotował, dlatego wymieniony na inny i ostatecznie pomogła dopiero wymiana aparatu zapłonowego. Ten aparat który założyłeś jest pewniakiem?
który to simering co przez niego może być olej od strony rozrządu. Ten na wałku rozrządu czy gdzieś za kołem pasowym?
Ten:
http://haparts.pl/media/products/b75f68231db5d0411cc34d36a2389858/images/thumbnail/big_1.png?lm=1372618151
Bo wymieniałem u siebie ten od wałka ale dalej jest olej na dole.
No wydaje mi się, że ten może być(22) bo jak wymieniałem uszczelkę to w sumie tylko wymieniłem uszczelkę, nic więcej nie robiłem. Kupiłem go tutaj na forum i podobno jeździł do końca a z tego co patrzyłem go to wygląda na pewno lepiej niż mój stary, więc na 90% jestem go pewien. Nawet nie mam znajomego z Hondą żeby szybko przełożyć i zobaczyć czy to to. Czyli według Was Powinienem zacząć od wymiany simeringa i sprawdzenia rozrządu? A samochód się nie grzeje, także tutaj wszystko w porządku. :)