PDA

Zobacz pełną wersję : Boczne uchwyty w bagażniku

sg_wol
18-02-14, 01:16
Czy w którejś z wersji są boczne uchwyty do siatki w bagażniku? Widzę tylko jakieś nacięcia w wykładzinie i gniazda, a uchwytów nie?

ktyl
18-02-14, 15:53
Uchwyty są w komplecie z oryginalną siatką. Trzeba wyciąć te wgłębienia w wykładzinie, pod spodem jest gwint, do którego można przykręcić uchwyt. Ja póki co nie chcę przepłacać, więc czekam, aż pojawią się zamienniki (pewnie to kwestia czasu).

filipfm
18-02-14, 16:10
Siatki sa uniwersalne, a uchwyty probowalbym dopasowac z innych aut.
Swoja droga cost cutting masakryczny ;) w 8gen uchwyty sa w standardzie, mimo, ze nie mam siatki

dzejan
18-02-14, 21:33
Czy w którejś z wersji są boczne uchwyty do siatki w bagażniku? Widzę tylko jakieś nacięcia w wykładzinie i gniazda, a uchwytów nie?

Jeśli chodzi Ci o siatkę do mocowania bagaży (którą np. ja dostałem przy kupnie auta Civic 5d Sport), to przecież są do niej dwa metalowe oznaczone uchwyty w siedzeniach tylnej kanapy oraz kolejne dwa po przeciwnej stronie przy progu bagażnika. Co jeszcze więcej trzeba ?

sg_wol
18-02-14, 23:11
Dzięki ktyl za wyjaśnienie, po prostu trzeba poczekać na zamienniki, a już miałem podłubać co tam pod tą wykładziną jest.
Dzejan te zaczepy na tyłach siedzeń to dodatkowe kotwiczenie fotelików, oczywiście można jakąś uniwersalną siatkę za 30 zl kupić na allegro i do tych zaczepów jakoś czepiać, ale to nie to samo bo rozstaw jest inny niż tych zaczepów na tylnej burcie.

mickee
19-02-14, 08:17
Jeśli chodzi Ci o siatkę do mocowania bagaży (którą np. ja dostałem przy kupnie auta Civic 5d Sport), to przecież są do niej dwa metalowe oznaczone uchwyty w siedzeniach tylnej kanapy oraz kolejne dwa po przeciwnej stronie przy progu bagażnika. Co jeszcze więcej trzeba ?

Nie jestem przekonany, że te uchwyty w tylnych oparciach są do siatki. To są uchwyty do fotelików z ISOFIX na pas trzymający fotelik od góry. Oczywiście można przyczepić do nich co komu sie podoba ;-) Nie macie schowanej gdzieś siatki w bocznych schowkach w bagażniku?

_posen
17-04-14, 19:28
u mnie uchwyty tylko przy klapie. te dwa na kanapie to pasy od isofixa. po lewej i prawej bagaznika mam takie dwa miejsca ktore wygladaja jakby naciete... tam chyba powinny byc te uchwyty. siatki nie mam... byla za doplata