Zobacz pełną wersję : poszły koncówki drążka droga bedzie naprawa???
Witam serdecznie
Wczoraj najechałem na wielka dziure która była zalana wodą i uszkodziłem koncówki drązka .Ile moze wynieść naprawa tej usterki .Pozdrawiam serdecznie dzieki z góry za odpowiedz
piotrstrojek
18-04-08, 19:49
Końcówki - około 50zł za sztukę - radzę wymienić po obu stronach...
wymiana - jeśli sam to jeden browar :) w warsztacie myślę że około 100 za obie strony
zbiezność - około 80zł
w sumie około 300zł
sprawdź jeszcze czy same drażki kierownicze są całe i nie pogiętę :)
Zbieznosc mozna ustawic samodzielnie "rada mojego wojka" biezesz dwa sznorki, musza siegac od zdezaka do zdezaka. jeden kladziesz z prawej strony drugi z lewj. Potrzebny jeszcze jest pomocnik ktory bedzie trzymal sznurek. On staje przy tylnym kole ty przy przednim. on przyklada sznurek na zewnetrznej czesci kola tylnego ( musi przechodzic przez srodek kola), ty przykladasz sznurek przy przednim. Jego sznurek musi dotykac kolo w dwoch miejscach, a twoj w jednym( przy drzwiach). Zbieznosc ma wynosic w V gen od 0 do 2 mm, w VI gen od 1 do 2 mm. odpowiednia odleglosc uzyskujesz poprzez regulacje drazkow (ostroznie i powoli). manewr ten powtazasz po obu stronach. jest przy tym troche zabawy ale jaka satysfakcja. A po wszystkim robisz jazde probna i popijasz browara ze wspolnikiem. To jest patent dla oszczednych Moja hania idzie jak strzala. :piwo: :piwo: :piwo:
piotrstrojek
19-04-08, 09:24
Słyszałem o tym i w sumie jak sobie wymieniałem końcówki to zrobiłem tak, ale jak zwykle "zaufałem" sobie i zaraz po wymianie jednak pojechałem do warsztatu na ustawienie :) idealnie nie było, ale i tak byłem z siebie dumny że było całkiem prosto :)
30zl koncowka drazka JC x2 + 30zl zbieznosc, oczywiscie sam wymienialem i pojechalem na zbieznosc czyli 100 powinna wystarczyc chyba ze nie chcesz sie pobrudzic to juz nie wiem ile z wymiana ale zawsze pare zlociszy zostanie w portfelu ;)
skolopendra
23-04-08, 18:47
30zl koncowka drazka JC
ja osobiście bym unikał zamienników sygnowanych JC
ja osobiście bym unikał zamienników sygnowanych JC
popieram. Z japonskich Nipparts, z "niejaponskich" Febi, Lemforder, ew Delphi.
spokojnie to nie do EG9 tylko do EC9 siostry ;)
drążki polecam kupić lepsze, półtora roku temu wymieniałem i kupiłem zamiennik za 70 zł za szt. długo nie pojeździłem bo w październiku musiałem znowu zmienić. Tym razem zainwestowałem w oryginał 240 zł/szt. 6 m-cy i na razie wszystko ok