Zobacz pełną wersję : Klamka bagażnika nie odbija/problem z otwieraniem klapy
Witam,
klamka bagażnika nie odbija za każdym razem, przez co mam problem z otwieraniem klapy bagażnika, bo czasami jak klamka nie odbije to po otwarciu z centralnego nie ma szans żeby otworzyć bagażnik bo klamką się wtedy przycina i trzeba się trochę nagimnastykować z klamką żeby w końcu przy którejś próbie łaskawie odpuściła.
Ktoś przerabiał temat?
pzdr!
WD40 i rozruszac / sprawdzic cięgno
Mam ten sam problem
Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka
bastian1982
17-02-14, 22:47
Niestety sól robi swoje , jak masz gdzie to trzeba sie do tego dostać , nie jest to trudne u mnie w eu 8 jest na klapie zatyczka przez którą wykręcisz , wyczyścić z rdzy i narazie jakiś smar w sprayu . A jak sie ociepli to zrobisz powtórkę bo całkiem rozmontowac żeby naprzykład pomalować porządnie się nie da niestety. Ja 1,5 roku temu wyczyscilem i nasmarowalem i na razie jest ok. A i żeby otworzyć z centralnego to dociśnij klapę i dopiero wtedy przycisk na pilocie
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
picasso2000
18-02-14, 17:58
Też się z tym spotkałem u siebie.
Sytuacja mniej więcej tak wyglądała, że w momencie gdy ktoś próbował otworzyć bagażnik gdy jeszcze zamek centralny nie był otwarty, to później był problem z otwarciem bagażnika mimo, że drzwi były otwarte. Dopiero poruszanie klamką w obie strony, powoduje że da się otworzyć, dzisiaj to przesmarowałem smarem sylikonowym w sprayu na tyle na ile byłem w stanie ale trzeba to zrobić lepiej i dostać się przez zaślepkę.
do EPek
http://www.civicforum.pl/showthread.php/32111-Przycinajaca-sie-klamka-klapy-tylnej
koroduje tylko pręt. Przesmarować od zewnątrz lub wymontować i zrobić porządnie
Przesmarować od zewnątrz lub wymontować i zrobić porządnie
Dzisiejsza akcja udana :)
Potraktowalem odrdzewiaczem i sie udało.
Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka