Zobacz pełną wersję : dragwheels
juz prawie wybralem felunek z roty, a tu cyk i sie zaczalem zastanawiac nad dragwheelsami. Czy ma ktos z Was jakies doswiadczenia z ta felga? jak z wytrzymaloscia, jakoscia etc?
polska strona ma ruszyc przed majem podobno, czlowiek twierdzi, ze na strukture jest dozywotnia gwarancja, na lakier tylko 12 miesiecy. komplet 16" kosztuje 1900 pln, czyli pol tysiaca taniej niz rota.
co sadzicie o tych felgach?
W Polsce to nie jest popularny producent i nie sądze byś znalazł wielu użytkowników mogacych wystawić laurkę tym felom. A w USA? Cóż rzuć okiem na ceny... I ROTA i DRAG są producentami felg wzorowanych na japońskich drogich klasykach tyle, że Rota ma lepszą markę = wyższe ceny za którymi najprawdopodobniej idzie wyższa jakość. (olbrzymia popularność Roty w Stanach mimo dużo wyższych cen od Drag raczej z czegoś się bieże bo np taki model Roty Gt3 i Drag Dr16 w 16 calach są prawie identyczne tyle że pierwsza kosztuje 449 a druga 299 $, obie oczywiście + shipping...) Z drugiej strony jest wielu użytkowników tanich felg z Ebaya którzy są z nich zadowoleni (np. Octane który własnie zamówił chyba Dragi w 17 calach) i ja również miałem zamawiać DRAGi w USA (nie wiedziałem wtedy, że będzie dystrybucja w Polsce). Generalnie za 16ki zapłaciłbym sporo mniej niż 1900 tyle że trzeba czekać 2 miesiące... ale koniec końców uwzględniając drogi po których jeżdżę wolałem jednak dopłacić trochę za jakość (mam nadzieje bo na kółka jeszcze czekam...) i zainwestować w coś Made in Japan. Wybór należy do Ciebie - niewątpliwie w cenie 1900 zł i z dostępnością w Polsce (o ile będą dostępne od ręki a nie po 2 miesiącach) to te Dragi są atrakcyjną ofertą. Ale mimo wszystko raczej trzeba założyć że jakość Rot będzie wyższa i wg mnie jeśli kupuje się na kilka lat warto zainwestować w jakość.
wojtas106a
18-04-08, 19:07
Ja wiem czy rota jest lepszą marką i drag i rota sa kopiami felg japońskich moim zdaniem drag stanie dużą konkurencja dla roty również ze względu na cene, a i ciekawe jak z tą jakością wydaje mi sie że będzie to coś w stylu roty ale najlepsze bedą opinie użytkowników.
rowniez wydaje mi sie ze rota to ciut wyzsza jakosc, ale to tylko przypuszczenia oparte na roznicy w cenie miedzy rotami a dragami. Wstrzymam sie chyba do czasu az dragi beda w PL co (wg wlasciciela (?) strony dragwheels.pl) ma nastapic 19 maja...
poczekamy, zobaczymy, dzieki za opinie
Felgi juz sa w ofercie garazraceteam.pl tyle ze mozna je dostac dopiero od 1 maja i jak widac cena jest 1700 za 15'. Jak myslicie na oficjalnej stronie bedzie taniej ?
nie wiem, zadzwon i zapytaj:]
sadze ze garazraceteam bedzie je miec z tego samego zrodla co dragwheels.pl; ceny pewnie beda takie same
Czy cos sie zmienilo w temacie drag'ow? Pewnie przez te kilka miesiecy znalazly sie osoby, ktore zakupily te felgi i moga cos o nich powiedziec... Czekam z niecierpliwoscia
mam zamiar zakupić jak tylko sprzedam swoje dotychczasowe, także dam znać jak tylko się to stanie :)
Również jestem ciekawy jak to się dragi mają :D Co prawda felunek zmienię dopiero za duuuużo czasu no ale lepiej już wiedzieć na co składać :P
U mnie jezdza sobie juz jakis czas w rozmiarze 17' po szczecinskich dziurach i nie ma najmniejszego problemu. Mam nadzieje ze tak pozostanie:)
Moim zdaniem Drag to ciekawa alternatywa dla Roty, dużo ciekawych modeli w ofercie sklepu www :)
wojtek csw
05-01-09, 22:47
polecam drag sa super i cena tez!!
wisnia8686
05-01-09, 23:00
Ja kupiłem niedawno model DR-9 o takie http://images24.fotosik.pl/286/0400b487bf466e3em.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0400b487bf466e3e) wygladaja zabojczo wykonanie extra juz nie moge sie doczekac jak je założe :)
Odkopię kotleta :) A co sądzicie o ultralite'ach? Ciągła rozkmina czy drag, czy rota, czy ultralite'y...
Co do samych dragów kumpel niedawno zakupił i sobie chwali, raczej wporzo felgi :)
No jak na chińczyki to dają rade ;)
Ultralite'ów nie znam. Na Rotach przejeździłem zeszły sezon, teraz od kilku m-cy mam Dragi. Nie widzę żadnej różnicy między Rotą a Dragiem, który jest tańszy. A skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać :D
Dodam jeszcze na marginesie, że do dziewczyny Hondy założyliśmy kilka m-cy temu Hijoiny, które są sporo tańsze od Dragów i wg. mnie są to bardzo w porządku felgi. Parę dziur zaliczyły i nic się nie dzieje.
Hm, ciekaw jestem co to za wynalazek "hijon" :D pierwszy raz w sumie o nich słysze, a ceny są zaskakująco niskie, podchodzą pod noname z alledrogo
Był kiedyś temat o felgach Hijoina i właściciele pozytywnie się o nich wypowiadali. Ja się też dołączam.
ROTY byly w NFS dlatego marketing pomogl i teraz lans :D
ale j.w dla mnie tez takie same z tym ze Rota ma lepsze kolory :D
TomaszekWE
28-06-10, 15:39
Jakie śruby potrzebne do dragwheelsow dr-9 ? :D
Mam drag, dr-9 czarne 15'. powiem tak: bardzo fajne felgi, cena naprawdę super no i są bardzo lekkie. Mam je już trzeci sezon i jak narazie nie skrzywiła sie ani jedna, chodz zdażalo sie jeździć dość szybko po dziurach. Ogolnie uważam że roty są bardziej wytrzymale, może dlatego tak myśle bo są droższe ale moge się mylić. Acha i jeszcze jedna ciekawostka: przy zakupie nie sugerowac sie zdjeciem, gdyż nie do konca tak one super wygladaja na żywo. np 17 maja po 10 ramion a 15 po 8 i tego nie widać na zdjęciach bo pokazuje tylko zdjęcia 17. i jak zalożylem je na aucie to troche się zdziwiłem, wydawaly się trochę male, ale przyzwyczailem sie :)