PDA

Zobacz pełną wersję : Drgania pedału hamulca.

orphano
15-02-14, 22:37
Witam. Sprawa dosyć pilna. Mam okazję kupić Hondę Civic z 2007r. Jedynym problemem jest że podczas hamowania lekko drży(wibruje) pedał hamulca. Tarcze nie były wymieniane (przebieg 65000 tys.). Proszę o opinię doświadczonych kolegów czy wymiana tarcz + klocków rozwiązała by problem czy w grę wchodzi poważniejsza usterka?

mafia35
15-02-14, 22:39
Powinno. Warto sprawdzic rowniez rzeczy najprostsze typu wywazenie kol...

Wysłane z mojego GT-I9505

Tommi01
15-02-14, 23:28
Powinno. Warto sprawdzic rowniez rzeczy najprostsze typu wywazenie kol...

styrane klocki , krzywe tarcze odczuwa sie na kierownicy a nie na pedale hamulca , moze cos z pompa abs

Paluch_tcw
16-02-14, 01:18
styrane klocki , krzywe tarcze odczuwa sie na kierownicy a nie na pedale hamulca , moze cos z pompa abs

Na kierownicy odczujesz przednie krzywe tarcze. Jeśli czuć tylko na pedale hamulca to na 99% tylne heble leżą.

kobert
16-02-14, 08:05
nie wywazone kola beda drgaly nie tylko przy hamowaniu,jesli na prostej tego nie czujesz nie potrzeba wywazac kól,a tak wogole drgala by od tego kierownica a nie hamulec

orphano
16-02-14, 10:23
Na kierownicy odczujesz przednie krzywe tarcze. Jeśli czuć tylko na pedale hamulca to na 99% tylne heble leżą.
Zachowanie kierownicy podczas jazdy jak i podczas hamowania jest ok. Podczas samej jazdy żadnych usterek nie doświadczyłem i tylko podczas hamowania pulsuje ten hamulec. Wymiana tarcz + klocków nie było by chyba takim problemem ale nie wiem jaki byłby koszt wymiany np. pompy abs? Ogólnie doradzilibyście mi kupno tej hondy? 2007r 65000 tys. Przebieg oryginalny cała historia pojazdu znana, przeglądy do końca robione w aso, 1 właściciel z Polski cena 27000 tys.

140KM
16-02-14, 12:52
Skoro formalnie auto sprawdzone to ja bym się skusil na niego

Paluch_tcw
16-02-14, 13:20
Zachowanie kierownicy podczas jazdy jak i podczas hamowania jest ok. Podczas samej jazdy żadnych usterek nie doświadczyłem i tylko podczas hamowania pulsuje ten hamulec. Wymiana tarcz + klocków nie było by chyba takim problemem ale nie wiem jaki byłby koszt wymiany np. pompy abs? Ogólnie doradzilibyście mi kupno tej hondy? 2007r 65000 tys. Przebieg oryginalny cała historia pojazdu znana, przeglądy do końca robione w aso, 1 właściciel z Polski cena 27000 tys.

Pompa ABS w używkach to też nie jest jakiś wielki koszt. ale na 99% będą tylne hamulce do zrobienia. Jeśli wszystko inne w aucie Ci pasuję to chyba nie ma co się zastanawiać. Hamulce to i tak część eksploatacyjna.

Brylant1
16-02-14, 13:31
Podczas jazdy zaciagnij reczny tylko tak zeby kol nie blokowalo, jak bedzie trzesc to tylne tarcze krzywe.