Zobacz pełną wersję : Lotka Spoona do 6 gena, niestabilna...
Maximus1919
15-02-14, 13:32
Witam :)
Mam mały problem po montażu lotki od ZoneraAT.
Po zamontowaniu lotki nie dochodzi ona całkowicie do szyby i ma luz... ;/
U was też tak jest??
De facto nie uderza mi o szybę tak żeby było to słyszalne w kabinie bo ją podkleiłem uszczelkami na całej długości ale sam fakt że nie dochodzi do szyby jest co najmniej nie na miejscu... ;/
Ktoś z was też coś takiego miał po montażu??
Na wszystkie otwory Ci trafiła? U mnie leżała ok, ja sobie ją jeszcze dodatkowo podniosłem, więc i tak nie dochodzi do szyby.
Maximus1919
15-02-14, 13:50
No bez problemu wchodzi we wszystkie dziury :) Ale nie styka z szybą... ;/ Nawet kupiłem inne nakrętki (bez tego kapelusika) bo myślałem że po prostu jest nie dociągnięta, ale niestety to nie pomogło... ;/
u mnie leży idealnie, dokręcona oem śrubami
Ja ostatnio swojego spoona (nie od Zonera) też podniosłem delikatnie zostawiając około 5mm szczelinę między szybą a lotką ze względu na to, że wtedy woda się nie zatrzymuje pod nią po myciu. Tym samym nie ma później problemu z denerwującymi zaciekami po wytarciu tylnej szyby. ;)
A tak poza tym imo bardziej agresywnie wygląda, ale to już kwestia gustu ;)
Maximus1919
15-02-14, 22:22
Nie wiem czy nie lepiej by było ją tam może jakoś zalać pianką montażową to by była sztywniejsza i by może wtedy tak nie latała??
Jeśli masz na myśli pianę poliuretanową to trzeba uważać, bo podczas schnięcia się rozpręża, nawet niektóre niskoprężne pianki zwiększają znacznie swoją objętość i lotka mogłaby nam się zdeformować :P Także rozwiązanie dosyć ryzykowne :P
Maximus1919
16-02-14, 21:14
Mmm... No fakt... A jakiś inny patent żeby to usztywnić?? Albo po prostu docisnąć do szyby?? :)
Wysmaruj od środka żywicą z włóknem szklanym, nie wiem tylko jak z przyczepnością żywicy do plastiku . Powinno być sztywniejsze.