Zobacz pełną wersję : Malowanie nowej alufelgi?
Witam forumowiczów. Nie znalazłem odpowiedniego tematu, więc spytam tutaj.
Pojawił się pomysł przemalowania nowej alufelgi. W jaki sposób ogarnąć nową felgę żeby uzyskać jak najwyższy połysk? Nowy kolor byłby prawdopodobnie biały.
Pozdrawiam.
Na białej feldze nie uzyskasz połysku jak np. na czarnej. Sam mam białe felgi i nie widać żadnego połysku. Jeśli chcesz na biało malować to już najlepiej na matowo.
donald1992
15-02-14, 15:31
Mat na bialej feldze chyba nie jest dobrym pomyslem. Pyl z klockow pewnie ciezko by sie zmywalo
Nową białą JR3 przemalowałem na białą perłę (w renowacjafelg.pl) z taką lekką strukturą. Efekt wyszedł b. fajnie moim zdaniem. Domywanie felg to problem myjni, jakoś sobie radzą. :)
miałem felgi w białym proszkowym macie - istna tragedia jełsi chodzi o utrzymanie w czystości :/ najgorsze co moze byc to biały mat na feldze:)
thompson17
18-02-14, 12:36
Co wy tu pitolicie o doznaniach z kolorów, kolega pyta jak przygotowac nową felge do przemalowania :rolleyes:
że nie da sie białego połysku uzyskać? nie czaje, to tak jakby połysku nie mialo białe auto? dziwna teoria
jesli chodzi o przemalowanie nowych felg, to ja wlaśnie oddałem moje, lakiernik powiedzial że nic papierem mam nie robic, on ma pastę matująca do felg jakąś :)