Zobacz pełną wersję : Cieknąca maglownica
Zaczęło się od tego, że autko zaczęło mi sie nerwowo prowadzić. Najpierw na zimowych oponach, potem kupiełem Parada Spec-2 i na lecie tez tak się dzieje. Sprawdziłem zawieszenie, żadnych luzów, geo zrobione - ok . Ostatnio zauważyłem, że mam wyciek oleju z maglownicy. Czy to może być powodem tego, że autko tańczy na drodze? Zarówno przy 100 jak i przy 200 zachowuje się tak samo. Powiedzcie mi ile koszyuje regeneracja magla do vti 6 gena i czy ew. pasuje do niej magiel z jakiegos innego civica ? Help :)
skolopendra
20-04-08, 07:18
Powiedzcie mi ile koszyuje regeneracja magla do vti 6 gena
myslę ze lepiej używkę kupić ,
Regeneracja okolo 400zł + montaż. Lepiej zregenerowac niz kupic uzywke.
skolopendra
20-04-08, 10:38
Lepiej zregenerowac niz kupic uzywke.
moze nie lepiej ale niby taniej
znajomemu w ITR po regeneracji nie polatała za długo,zmuszony był kupić używkę ,działa trzeci rok
więc koszta regeneracji + używka :/
a tak kupić z gwarancją i po kłopocie :)
Ja tez miałem zużytego magla. Kupiłem (zresztą poprzez forum) drugiego, który miał być w bardzo dobrym stanie.
Na początku było rzeczywiście lepiej, ale teraz, po około półtora miesiąca od wymiany znów jest tak jak było :/
Stuki na wybojach aż tak mnie nie denerwują, ale samochód nienajlepiej się prowadzi. W zawieszeniu wszystko jest ok, tulejki, nowe drążki kierownicze itp. Geometria też niedawno robiona, a mimo to samochód nie prowadzi się jak trzeba.
Więc teraz już nie będę kupował następnej maglownicy, tylko oddam do regeneracji.
ja obstaję przy regeneracji ... ale jest jedno ale. Zawsze trzeba wziąć pod uwagę taką możliwość, że magiel nie nada sie do regeneracji :/ a to juz gorzej...
Ja się na razie wstrzymuję z regeneracją. Złe prowadzenie wynikało z... za niskiego ciśnienia w oponach :speszony:
Zużycie daje o sobie znać stukaniem na nierównościach, ale podczas jazdy luzów nie czuć, więc jeszcze trochę tak pojeżdżę...