PDA

Zobacz pełną wersję : Naprawa spoilera od MG ZS - urwane szpilki

Badman
13-02-14, 12:33
Witajcie, zakupiłem od handlarza spoiler do mojej Hanki niestety jakiś mądry człowiek ukręcił szpilki a zamiast śrub wkręcił wkręty. Chciałbym to zrobić tak jak ma być - teraz pytanko - czy ktoś już naprawiał takie uszkodzenie i może się podzielić wiedzą? z jakiego tworzywa wykonany jest ten spoiler? pomyślałem sobie żeby wstawić tam śruby i zalać klejem epoksydowym tylko czy to będzie trzymać ? pozdrawiam Marcin

pajac_am
15-02-14, 08:38
Nie wiem jak to wyglada w hondzie, ale jak zakladalem do subaru to szpilki sie obracały. U mnie obylo sie bez klejenia, bo bylo na tyle miejsca zeby wsadzic nowa srube i zakontrowac ja plaska nakretka z drugiej strony. U mnie lotka wykonana z tworzywa ABS.

Badman
15-02-14, 16:26
Rozeznałem temat i pisze dla potomności. Lotka od MG ZS jest wykonana z materiału ABS, którego nie sklei się niczym innym jak spawaniem a nawet jeśli się sklei to nie na długo. Poszukując takiej lotki powinniście prosić o zdjęcie mocowań ponieważ w 90 % są one ukręcane przez demontującego- koszt dorobienia nowych szpilek w ilości 3 sztuk to 90 zł - całe szczęście, że moja nie kosztowała dużo więc po dorobieniu szpilek i tak wyjdzie mi taniej niż allegro. To chyba tyle - pozdrawiam Marcin

mafia35
15-02-14, 22:38
Nie wiem z czego jest zrobiony ori spojler od vti ale taki mam u siebie. Jedna szpilka krecila sie w spojlerze. Naprawilem to bardzo prosto. Wydlubalem szpilke, w otwor szpilki napchalem poxyliny, w to zatopilem szpilke, poczekalem do stwardnienia i zamontowalem normalnie spojler. Jest to juz tak 2 lata i ani drgnie.

Wysłane z mojego GT-I9505