PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwne odgłosy i przy kreceniu kierownicą- silnik się dławi

moomin
12-02-14, 19:57
Witam.

Mam od niedawna problem z moją Hanią(D13B2). Otóż podczas kręcenia kierownicą(na postoju) słychać dziwne odgłosy(jakby metaliczne tarcie). Gdy kręcę kierownicą do oporu silnik przygasa lub całkowicie gaśnie. Na wyprostowanych kołach wszystko jest ok. Gdyby nie to, że silnik przygasa obstawiał bym jakieś problemy z zawieszeniem lub ewentualnie z pompą wspomagania. Ktoś może pomóc?

pozdrawiam.

Karpiczek
12-02-14, 20:08
Przygasanie minimalne jest zjawiskiem normalnym, jeśli masz wspomaganie kierownicy. Powstają opory dla pompy i to powoduje takie rzeczy :P

Rafcik
12-02-14, 20:28
Metaliczne tarcie może oznaczać, że kończy się pompa od wspomagania. Sprawdzałeś poziom oleju w układzie???

moomin
12-02-14, 20:28
Przygasanie minimalne jest zjawiskiem normalnym, jeśli masz wspomaganie kierownicy. Powstają opory dla pompy i to powoduje takie rzeczy :P

Przygasanie może i tak, chociaż wcześniej nie było tego problemu. Ale żeby silnik całkowicie gasł?

Poziom oleju jest Ok. Jakoś po ostatnich mrozach zaczęło się tak dziać. Wcześniej nie miałem żadnych problemów

Olo.rr
12-02-14, 21:29
Masz D13B2, przyzwyczaj się (tak jak ja) albo zrób swap, to jest chory silnik :E

Tiga
12-02-14, 21:37
Dobrze by bylo zdjac pasek od pompy i zobaczyc czy sie cos niedobrego z nia nie dzieje.