Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dzialaja awaryjki a nie dzialaja kierunkowaskazy

John82
12-02-14, 18:57
jak w temacie :/ w ogole nie slychac przekaznika , awaryjki dzialaja ok , sprawdzalem pod maska i wszytskie bezpieczniki sa ok : mial ktos taki przypadek ?

przerywac jest raczej sprawny bo gdy wlaczam awaryjki to jest ten charakterystyczny dzwiek

wiesko1261
12-02-14, 21:08
mi jak zginęły kierunki ( miałem zwarcie po obcierce boku) spaliło trzy bezpieczniki ,w tym jeden pod maską :o
tylko mi najpierw zginęły awaryjne a po 2 dniach kierunki, wymieniłem nawet włącznik (niepotrzebnie)
chyba że padł przełącznik zespolony kierunkowskazów
na początek posprawdzaj bezpieczniki jeszcze raz, i podmień od kogoś włącznik awaryjnych

kacza1982
12-02-14, 21:37
Nie wiem czy pomogę, ale u mnie raz się zdarzyło, że nie odbił do końca wyłącznik awaryjnych-nie mrugały awaryjne, ale kierunkowskazy umarły całkowicie, włączyłem i wyłączyłem awaryjki znowu i zaczęło znowu działać. Sprawdź włącznik awaryjnych i później odłącz go całkowicie, później sprawdź przerywacz i przełącznik pod kierownicą... zaczynaj od prostych i tanich opcji najpierw. Powodzenia

John82
12-02-14, 22:37
czy orientuje sie ktos czy owy przekaznik i przelacznik bedzie pasowal od 6 gena ? bo akurat mam takiego na czesci

Tomaszvts
12-02-14, 22:45
Dostań sie do manetki i tam będzie problem. Przeleć po pinach żarówką 21W i zaraz wyjdzie szydło z worka

John82
12-02-14, 23:23
oka jutro sie do niej dobiorę :) czy to moze byc wina przekaznika ? (rozumiem ze przekaznik i przerywac to to samo )? czy jesli to wina owego pstrykacza to bedzie pasowal taki od 6 gena ?

kaktusr
13-02-14, 00:39
Przypadkiem nie rozkręcałes auta ostatnio i np wiżaki gdzieś nie ruszyłeś ? Miałem podobnie awaryjki były natomiast jak włączyłem kierunki miałem choinke, przeleciałem prawie wszystko i okazało się że nie dokręciłem masy na tylnej wiązce po malowaniu auta, najfajniejsze że miesiąc jeździłem i było ok bo masa lekko stykała :)

John82
13-02-14, 01:01
robilem centralke ... i podpinałem kierunki pod awaryjki ale caly czas wszytsko dzialalo

John82
13-02-14, 13:31
dla potomnych : uszkodzeniu uległ włącznik awaryjek :) po jego wymianie wszystko hula :) temat do zamknięcia , pozdrawiam

kacza1982
13-02-14, 21:19
...Sprawdź włącznik awaryjnych i później odłącz go całkowicie...

Dziękuję ;)