Zobacz pełną wersję : Błąd P2185 - Engine coolant Temperature Sensor 2 Circuit High
Witam, dzisiaj w nocy pojawiły się w mojej miejscowości przymrozki.Po przejechaniu kilku kilometrów wyskoczył Check System. Po sprawdzeniu okazało się P2185 Engine coolant Temperature Sensor 2 Circuit High. Po usunięciu błędu ponownie się pojawił po niedługim czasie. Nie wiem czy to ma związek z przymrozkami, ale wolałem napisać. Poziom płynu chłodniczego jest w normie.
Spotkał się ktoś z Was z tym problemem..?
Jakies rady, sugestie?
z góry dziękuję
edit:
na ang forum ktoś miał podobny problem i sugerowali wymienić czujkę pod nr 15
http://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17SMRA0 1&block_02=B__0503&block_03=10112
(dotyczy civica 2010, 1,4. 3d, a mój 2006, 1.8, 5d)
Sprawdź może najpierw tą czujkę wmontowaną w chłodnicę, może styki nie łączą. Odepnij, przeczyść, skasuj błąd i zobacz czy znów wyskoczy.
Dzis sprawdzę po pracy i dam znać co i jak. Póki co czekam na swoj kabel diagnostyczny z ebay'a:) takze błąd skasuje pewno pojutrze jak dojdzie.
Pogoda nie sprzyja naprawie civica. I może dlatego dziś rano nie zapalila się kontrolka;) wymienię płyn w chłodnicy i zobaczymy.
tak to jest ze jak sie wchodzi do dentysty to ząb przestaje boleć, hanka tez czlowiek :) tu czesto ktos opowiada ze jedzie do aso zeby pokazac wade do naprawy i za cholere nie moze jej wywołać w serwisie :)
Witam, dzisiaj w nocy pojawiły się w mojej miejscowości przymrozki.Po przejechaniu kilku kilometrów wyskoczył Check System. Po sprawdzeniu okazało się P2185 Engine coolant Temperature Sensor 2 Circuit High. Po usunięciu błędu ponownie się pojawił po niedługim czasie. Nie wiem czy to ma związek z przymrozkami, ale wolałem napisać. Poziom płynu chłodniczego jest w normie.
Spotkał się ktoś z Was z tym problemem..?
Jakies rady, sugestie?
z góry dziękuję
edit:
na ang forum ktoś miał podobny problem i sugerowali wymienić czujkę pod nr 15
http://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection_pfk.php?block_01=17SMRA0 1&block_02=B__0503&block_03=10112
(dotyczy civica 2010, 1,4. 3d, a mój 2006, 1.8, 5d)
Witam, u mnie pojawił się ten sam problem (p2185) ale po jakimś czasie check przestał świecić więc pewnie był to problem chwilowy. Czy udało Ci się to jakoś rozwiązać? Pytam bo podejrzewam że problem pewnie prędzej czy później powróci.
Generalnie wystarczy wymienić czujnik temp. ale dobrze jest najpierw sprawdzić czy piny w kostce nie są zielone bo te akurat lubią takie być i gubić styk :)