Zobacz pełną wersję : kilka pytan ssak wydech
czytalem szukalem i sie spotkamz roznymi opiniami otoz spprawa wyglada tak d15z6 do eg
pytanie ktorego ssaka wpakowac d15z6 czy d16z6 jakie sa roznice w odczuciach z jazdy
wydechowy 4,2,1 z Z6 chinola czy moze home made 4w1 z zejsciem pod miska z 4w1 :) jak ktos cos praktykowal i moe sie podzielic odczuciami po zmianie kolektorow to bym byl wdzieczny
czytalem szukalem i sie spotkamz roznymi opiniami
I dalej bedziesz sie z takimi opiniami spotykal, bo kazdy bedzie odczuwal inaczej.
Zakladaj chinola 421, co za tym idzie jesli masz seryjny wydech to odczujesz to tylko w portfelu. Trzeba by zrobic caly wydech na wiekszej srednicy.
Tematow jest pelno.
to moze jeszcze sie ktos wypowie co daje dlugi 4w1:?z zejsciem w jeden pod miska cos takiego?
http://allegro.pl/kolektor-wydechowy-4-1-b-seria-honda-civic-crx-b18-i3886197950.html
to moze jeszcze sie ktos wypowie co daje dlugi 4w1:?z zejsciem w jeden pod miska cos takiego?
http://allegro.pl/kolektor-wydechowy-4-1-b-seria-honda-civic-crx-b18-i3886197950.html
głównie rysowanie asfaltu, kolein itd a po jakimś czasie brak przepustowości 2 dolnych rur jak się ugniotą od ciągłego obijania o asfalt.
chińskie kolektory starasznie nieprecyzyjnie sa wykonane a ich spasowanie pozostawia wiele do zyczenia - Jeśli masz niewielki silnik d14 d15 to wystarczy lepszy wydech od mocniejszych d16
hmm jak mi sie bedzie nudzic to chyba to 4w1sam zrobie bo mnie ciekawosc zrzera co to daje ;D
ten kolektor co pokazales jest do B serii a nie do twojej.. Do D serii ciężko znaleść i nie są tanie :/ wiem.. szukałem i znalazlem dopiero po tym jak kupilem chinola 421...
długi 4-1 ponoc daje wiecej przy wyzszych obrotach..
długi 4-1 ponoc daje wiecej przy wyzszych obrotach..
Ale osłabia dół, i w sumie efekty 4-1 widać dopiero w peak`u ;)
Zakładaj chinola 4-2-1. Fakt że ciężko znaleźć dobry egzemplarz który nie pęknie itp. Ja trafiłem taki z wyjściem 2,25'' i śmigałem 2 lata bez żadnego problemu a różnica między seryjnym z z9 a chinolem była dla mnie odczuwalna. Jak Ci się nudzi to sobie zrób wydech po całości :D
a no mysle wlasnie cos skonstruwac dopiero co sie ze swapem obrobilem bo jak juz zaczolem grzebac to w sumie chyba z pol auta wymienilem ;/ i sie troche zeszlo ,ale dzwiek odciecia po swapie i brak chmurek z tylu bezcenny:D jak narazie wpakowalem cale seryjne d15z6 jak bog przykaal z egeraami duprelami i kazdym potrzebnym kabelkiem skrzynie w polowie hybrydowa bo za krotkiej tez nie chcialem co by w codziennej jezdzie nie zamachac wajcha:D wpakowalem pierwsze 4 biegi z d13 fd 4,25 i piatke 0,702 w skrzynie od tego eko , przednie hamulce tez z ek 260mm co by sie jakos w miare dalo zatrzymac., ale jeszcze chyba z tylem cos musze zrobic bo sie okazuje ze plyn do szczek sie dostaje . jak to ogarne to sie z tym kolektorem 4w1 pobawie tylko mysle jaka srednice rurek tam dac??
na moj chlopski rozum rorka o przekroju takim jak kanal wydechowy w glowicy powinna byc wsam raz?????