Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : DLC 16pin lokalizacja

Vaio
11-02-14, 17:47
Mam duży problem. Szukam kostki do podłączenia pod komputer, przeszukałem cały manual i wszędzie jest napisane, że w hondach vi gen jest w nogach kierowcy obok uchwytu otwierania maski.
Na dodatek, znalazłem na allegro przejściówkę z złącza DLC 3pin na 16pin specjalne do hondy. hmm.. tylko tak się składa, że znalazłem taką niebieską złączkę obok komputera w zielonej gumie(zaślepce) razem z 2pinowym złączem samodiagnostyki. Ha i teraz najlepsze, o tym złączu niema nic w manualu...

Teraz pytanie: Czy takie coś było ale któryś właściciel wstecz to uciął, czy co? Czy da się taką wtyczkę zrobić i podłaczyć? Wszystko się rozchodzi o to, że nie mam gdzie podłączyć modułu elm327 żeby działał...

Pomocy :(

Zdjęcie gdzie powinna znajdować się kostka:
http://downloads.innova.com/dlc-location-images-wm/honda/civic/1996_2000_honda_civic.jpg

sebawo
11-02-14, 20:24
Tej kostki mieć nie będziesz, chyba, że trafiłeś na nietypowy model, bardzo rzadko to występuje, ja jeszcze tego w żadnej 6gen nie widziałem. Wtyczka, która Cię interesuje, to właśnie ta z tej gumowej zielonej zaślepki 3pin, obok 2pinowej do samodiagnostyki, jedym przewodem idzie masa (czarny lub brązowy), drugim +12V (biało czerwony) a trzecim sygnały w standardzie k-line (niebieski).

Powiedz jakim softem chcesz się podłączyć pod tego elm'a? Bo z tego co mi wiadomo to żaden popularny 'czytnik kodów' nie odczyta Ci protokołu Hondy.
Polecam temat poniżej http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?179761-Datalogging-d14a3-ECU-P3X

Vaio
11-02-14, 22:47
chciałbym podłączyć się elm327 z bluetooth i wtedy na aplikacji torque odczytywać parametry silnika. Próbowałem w VIII gen ktory ma wtyczkę 16pin i wszystko fajnie działa. Czy z tej 3pin uzyskam taki efekt?

piter7766
11-02-14, 23:51
Tej kostki mieć nie będziesz, chyba, że trafiłeś na nietypowy model, bardzo rzadko to występuje, ja jeszcze tego w żadnej 6gen nie widziałem.

Miałem takie złącze w EJ9 polift D14Z2

chciałbym podłączyć się elm327 z bluetooth i wtedy na aplikacji torque odczytywać parametry silnika. Próbowałem w VIII gen ktory ma wtyczkę 16pin i wszystko fajnie działa. Czy z tej 3pin uzyskam taki efekt?

Według mnie to nie da rady,ale może się mylę :)

sebawo
12-02-14, 09:48
przetestuję w tym tygodniu to Ci powiem czy się da;)

Vaio
12-02-14, 12:31
super :) czekam na informacje :)

arecki18is
15-02-14, 08:50
Ja mialem I mam taka wtyczke w ej6 d16y7 obslugiwalo mi to nawet w polskiej wersji jezykowej jakis scan tool czy cos tyle ze mialem elm 327 na kablu podlaczalem tez jazza 2009 rok i tez dzialal

Sent from my lumia 920

Vaio
15-02-14, 12:04
I masz w tym miejscu co na zdjęciu pokazane?

Szczur[R]
15-02-14, 14:09
I masz w tym miejscu co na zdjęciu pokazane?

nie wiem co to jest za auto na zdjęciu, ale w civic 5D kostka iso jest przy lewej nodze pasażera

arecki18is
17-02-14, 12:51
Ja mam zlacze przy lewej nodze kierowcy kolo otwierania maski

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2