Zobacz pełną wersję : dolot +filtr
Witam
Czy jest sens zakładać układ dolotowy z filtrem stożkowym w 1.4 2002 90 KM.
Co to da?
ze 3-4KM i fajny dźwięk ;)
ja mam i nie żałuję że założyłem :agent:
I ucieczka momentu na wyższe obroty.
cart, mierzyles ten przyrost?
nie, nie mam czasu żeby to zmierzyć ;)
ale myślę że do zlotu może się udać :agent:
ehh no to ja mam plan, zmierze przed i po. i sie wreszcie okaze gdzie jest prawda... w tych wszystkich teoriach z Polski czy w tych zza wielkiej wody...
Ciekawe czemu tak strasza w ASO przed zakladaniem filtra sportowego... Bylem dzisiaj na przegladzie i takie wlasnie ostrzezenia uslyszalem. Nawet nie polecaja wkladki K&N, choc tego akurat nie rozumuem. Lipna sprawa jest z zaminnikami filtrow powietrza. Powiedzieli, ze oryginalne trzeba zmieniac co 40 tys a zemienniki co 20 albo i mnie. Na moim przejechalem z 10 tysi i juz jest ostro brudny.
Byl tam tez taki mechanik sarmata, z bujnym wasem i blisko 60-tka na karku i powiedzial na widok mojego silnika, ze teraz kazda honda ma vteca. Ja mu na to, ze jest wersja non-vtec 120KM, ale od razu dobiegl jakis inny i mi powiedzieli, ze to to samo, co moja, tylko ma inna przepustnice i wydech, wiec can - masz vteca :)
Nie oszukuj, nie ma vteca bo nie ma od niego solenoidy :aloha:
pewnie, i kompresor oraz blok od SR20DET montowany seryjnie:)
sorry chlopaki nie chcialem sie przed wami odkrywac, ale skoro mechanicy z ASO o tym wiedza to potwierdzam.