Zobacz pełną wersję : mechanizm opuszczania szyb
mam pytanie, czy el. mechanizm opuszczania szyb od civic'a hatchback 96-00 bedzie pasowal do coupe z 96 roku ( EJ8 ) ?? Czy beda pasowaly prowadnice ??
Jezeli nie moze mi ktos podac namiary gdzie moge kupic ?? (od strony kierowcy ),
dzieki
heheheh ciężka sprawa jak ja miałem ten kłopot szukałem właśnie do coupe w jakieś rozsądnej cenie i niezjechane zembatki udało się po 2 miesiącach, ale że zima to nie śpieszyło mi się szczególnie udało się kupić od coupe w super stanie a jak pytałem gości którzy sprzedają części nikt nie potrafił mi jednoznacznie odpowiedzieć generalnie dzwi są takie same więc i mechanizm powinien pasować a dobrym pomysłem jest zajrzenie na allegro i poszukanie części z rozbiórki samochodów z UK ściąganych bo mechanizm powinien byc w dobrym stanie (dla nich to jest strona pasażera więc rzadziej otwierana) Pozdro :afro:
Tylko że w silniku kierowcy jest jeszcze impulsator, który jest potrzebny przy automatycznym zamykaniu szyby, a w drzwiach pasażera tego nie ma. Przynajmniej tak jest w V generacji, nie wiem jak w VI, lepiej to sprawdzić, bo wtedy przy mechaniźmioe z anglika nie działało by automatyczne otwieranie i zamykanie.