Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : mechanizm opuszczania szyb

cac
15-04-08, 21:53
mam pytanie, czy el. mechanizm opuszczania szyb od civic'a hatchback 96-00 bedzie pasowal do coupe z 96 roku ( EJ8 ) ?? Czy beda pasowaly prowadnice ??
Jezeli nie moze mi ktos podac namiary gdzie moge kupic ?? (od strony kierowcy ),
dzieki

OLO85
15-04-08, 22:44
heheheh ciężka sprawa jak ja miałem ten kłopot szukałem właśnie do coupe w jakieś rozsądnej cenie i niezjechane zembatki udało się po 2 miesiącach, ale że zima to nie śpieszyło mi się szczególnie udało się kupić od coupe w super stanie a jak pytałem gości którzy sprzedają części nikt nie potrafił mi jednoznacznie odpowiedzieć generalnie dzwi są takie same więc i mechanizm powinien pasować a dobrym pomysłem jest zajrzenie na allegro i poszukanie części z rozbiórki samochodów z UK ściąganych bo mechanizm powinien byc w dobrym stanie (dla nich to jest strona pasażera więc rzadziej otwierana) Pozdro :afro:

karpik85
16-04-08, 07:30
Tylko że w silniku kierowcy jest jeszcze impulsator, który jest potrzebny przy automatycznym zamykaniu szyby, a w drzwiach pasażera tego nie ma. Przynajmniej tak jest w V generacji, nie wiem jak w VI, lepiej to sprawdzić, bo wtedy przy mechaniźmioe z anglika nie działało by automatyczne otwieranie i zamykanie.