Zobacz pełną wersję : SZYBERDACH jak go zamontowac
Zalet szyber dachu nie musze wymieniac, tylko prosze o wskazowkiak go zamontowac. W chwili obecnej jezdze hb 93 1.3, chce zamontowac szyberdach elektryczny od 1.5. mam pytanie czy jest to wogole realne i jak sie do tego zabrac, co potrzebuje, jak ciąc, jak podloaczyc, jak uszczelnic. Moze ktos robil cos podobnego.
Siema, hmm żeby załozyć seryjny szyber musisz dach z innego auta zapodać :d. Pozostaja tylko takie opcje jak np. szyberdachy webasto. poszukaj na forum już było o tym. Na taki szyber (elektryczny webasto) niezła kasa idzie, ok 1000-1500zł. Lepiej kompletowac klime za te pieniądze. Mam szyber, w hb i uważam że średnio wentyluje kabine...Póki wiosna to jeszcze fajnie(chłodne powietrze wpada do nagrzanego wnętrza), alew lato jak powietrze bedzie ciepłe to nic nie daje. pozdr
zgadam sie z przedmowca. Szyber malo daje.
Maiałem szyber webasto w poprzednim aucie, taki wstawiany i juz w zyciu nie kupie auta z wstawianym albo orginał albo wcale. nie polecam ;)
Posiadam seryjny szyber i w lato tak jak kolega wyzej mowi-zadnej roznicy
Posiadam seryjny szyber i w lato tak jak kolega wyzej mowi-zadnej roznicy nie zgodze się, też mam szyberdach, może nie działa jak klima ale swoje wyciągnie :), nigdy nie zamontowałbym jakiegoś szyber webasto, albo seria albo wcale...
Mam na mysli srodek lata, teraz tez wole otworzyc szyber niz klime wlaczyc. Ale jak sa upały szyber mi nic nie daje.
Jedni lubią szyber ... a inni nie. To nie temat o tym. Temat o montażu a to jak sie okazuje - by zrobić to profesjonalnie - wymaga wiele zachodu. Opisywał kiedys to Wombat na tym badż innym forum. Generalnie sprawa sprowadza sie jak napisał airman do założenia nowego dachu. W seryjnym szyberdachu jest sporo kombinacji (są też 2 rodzaje !! ) no i doprowdzenie odpływów itd.. To nie tak prosto, że dziura i już..... Można rzeźbić ale ani nie będzie to funkcjonalne ani estetyczne. Tyle chyba :)
ps. poszukaj w szukajce-temat był juz poruszny :)
Dzieki za rady rezygnuje z szyberdzaszku, szkoda.