Zobacz pełną wersję : Ciężko pali na zimnym i ciepłym silniku
Witam, mam problem z odpalaniem Hanki. Na zimnym silniku podczas odpalania nie wchodzi na obroty tylko "męczy " się w zakresie 300-400 obrotów, nie chodzi na wszystkie gary tylko po chwili zaczyna normalnie pracować. Jeśli chodzi o ciepły silnik to trzeba dłużej kręcić zapłon i też od razu nie wskakuje na wolne obroty. Proszę o pomoc
Sprawdz aparat zapłonowy, tak sie dzieje jak jest cewka epsuta lub maduł siada...
dzięki w takim razie będę w aparacie szukał przyczyny. a o jaki moduł chodzi?
Moduł w aparacie zapłonowym, jest w środku.
Sprawdz swiece w jakim stanie sa...pozniej aparat na podmiane by było najlepiej by nie ładowac kasy w ciemno...
świece są świeżo po wymianie nie wiem jak sytuacja z przewodami ale wydaje mi się, że jakby były przebicia to bo w ogóle nie chciał odpalać
świece są świeżo po wymianie nie wiem jak sytuacja z przewodami ale wydaje mi się, że jakby były przebicia to bo w ogóle nie chciał odpalać
tu sie nie zgodze...ja miałem takie przebicia ze szok a auto jezdziło...tylko wypadał zapłon co jakis czas, co do palenia to na 1/2 obrotu palil ale brzydko chodził na wolnych, taki traktorek :D
A przerwa na swiecach identyczna?
A przerwa na swiecach identyczna?
tak identyczna
a jak najlepiej upewnić się że to przewody? w nocy popsikać wodą i powinna być dyskoteka? :)
Jak nie boisz sie pradu to reka :D Ja oparłem sie reka od kable i poczułem odrazu ... jezeli ciezko pali to moze aparat zbytnio przyspieszony lub rozrzad przeszkoczył...
darius_bizi
12-02-14, 16:07
Skoro na cieplym trzeba dłużej kręcić to albo aparat zapłonowy albo rozrzad przeskoczył ... zrzuć pokrywę i zobacz czy rozrząd jest ok . U mnie właśnie gorzej na ciepłym odpalała i się okazało , że rozrząd ...
obadam w takim razie sytuację śliczne dzięki za pomoc o podpowiedź :)