Zobacz pełną wersję : kolektor ssacy skunka i przepustnica JAKA ?!
Siema wszystkim dwa pytania do znawcow tematu,
Ne ebayu znalazlem dwa rodzaje ssacych b18c1 oraz b18c5 pytanie tylko ktory na pewno bedzie pasowal do b18c4 ??
Drugie pytanie o przepustnice skunk robi jak sie niemyle od 60 do 70 mm. Jaka jest roznica i ktora bedzie optymalna ??
Ze ssących b18c1
Z przepustnicą szukaj takiej, żeby pasowała do ssącego, więcej nie ma potrzeby.
Ze ssących b18c1
dzieki ziomie,
Z przepustnicą szukaj takiej, żeby pasowała do ssącego,
Rozumiem iz jesli przepistnica jest wieksza to nie jest juz to plug&play i trzeba cos rzezbic ?
[ Dodano: Sro 16 Kwi, 2008 ]
czy 68mm bedzie ok ?
bedzie ok. tyle ze trzeba rozwiercic dziure w ssacym bo jest 65mm.
Wtryskiwacze w ITR 240cc mam racje ?? a jakie sa w b18c4 ? czy przydaloby sie zmienic seryjne czy do N/A wystarcza OEM ?!
w B18C4 są takie same jak w C6 i do podstawowych modów NA (dolot wydech) napewno wystarczą !!
dolot wydech wystarcza seryjne mowisz ?
A co jesli planuje jakies kolka, ssaka, przepustnica i moze hondata ?
seryjne pociągną do jakis 210 wolnossących koni. co najwyzej by trzeba podniesc cisnienie na listwie.
ok.
A ile mm ma seryjna przepustnica ?
bedzie ok. tyle ze trzeba rozwiercic dziure w ssacym bo jest 65mm.
Pati, ale w ssącym serii czy w ssącym skunka, czy we wszystkich?
Czy wymiana przepustnicy jest raczej wymagana przy założeniu kolektora skunka?
Kupiłem już kolektor, i doradźcie co jeszcze, żeby to miało sens :bicie:
ssący skunka ma 65. ssący seryjny ma mniej bo i przepustnica ma mniej.
na kolektor skunka mozesz zalozyc seryjna przepustnice ale bedzie wąskim gardłem.
kupiles kolektor skunka?
krystianITR
20-04-08, 20:49
Kolektor ssacy skunk2 do b18c1 to kopia seri b18c6:)
Ja bym załozył AEBS ktory jest tanszy i lepszy i do tego BDL 68mm przepustnice i rozwiercil ssacy z 65mm pod nowa przepustnice 68mm...
tak, kupiłem ssący skunka, i nie wiem jakie mam podjąć teraz jeszcze kroki, żeby nie była to inwestycja w błoto
Ja bym załozył AEBS ktory jest tanszy i lepszy
Wiesz moze gdzie tego szukac bo zarowno na eBayu jak i na stronie producenta http://www.aebsracing.com/products.pl?product=intake
dostepny jest tylko Fits B16A & B18C5 (Not for GS-R heads) z czego wnioskuje iz do C4 nie podejdzie ...
PS. Czemu twierdzisz iz jest lepszy ?
krystianITR
22-04-08, 11:57
Ja bym załozył AEBS ktory jest tanszy i lepszy
Wiesz moze gdzie tego szukac bo zarowno na eBayu jak i na stronie producenta http://www.aebsracing.com/products.pl?product=intake
dostepny jest tylko Fits B16A & B18C5 (Not for GS-R heads) z czego wnioskuje iz do C4 nie podejdzie ...
PS. Czemu twierdzisz iz jest lepszy ?
Bo testowałem seria vs aebs,a jesli seria b18c6 to kopia skunk2,wiec dlatego kupiłbym AEBS.
a aebs do c6 i c4 robi takie same kolektory tylko z otworami pod konkretne głowice?
No wlasnie o to chodzi ze niemoge znalezc nigdzie modelu pod c4 :/
krystianITR
22-04-08, 13:38
Trzeba by do AEBS napisac czy maja pod C1,jesli potrzebne sa wieksze przyrosty nie liczac ITB, to do b18 załozyłbym ssaka firmy ENDYN..
ssak Endyna to jakby, ekhm, nie ten budżet... zreszta Endyn zarzeka sie ze jego ssak da przyrosty jak ITB, a przy okazji poprawi mocno środek.
To co Panowie z tą przepustnicą? Jakiej szukać i gdzie szukać żeby dobrze grało z tym kolektorem skunka?
Czy np. z H22 nie jest jakaś większa niż seria C4? Podeszłaby pod kolektor skunka?
Odkopuję trochę temat.
Może mi ktoś powiedzieć, czy przepustnica z linku podejdzie na kolektor dolotowy Skunk w moim B18C4? Będę musiał coś przerabiać itp? Z tego co wyczytałem w kilku innych tematach właśnie średnica 65mm jest optymalna do tego silnika i przy takim kolektorze (śr. wewnętrzna w kolektorze to 65mm właśnie - przynajmniej tak wyczytałem) dla NA?
http://allegro.pl/item667108211_przepustnica_65mm_honda_civic_crx_pr elude_inne.html
Pozdrawiam
Shrek
to i ja sie dolacze do tematu :) chce kupic ssacy edelbrock performer x do b18c4 i teraz co zrobic z przepustnica? :> jedni mowia zeby rozwierciec ta z b18c4 i bedzie ok...jest to prawda? i ile mozna ta seryjna z b18c4 rozwierciec? czy lepiej kupic cos wiekszego i czym sie tak naprawde sugerowac? pisza ze h22a7 ma 68mm ale czy to nie za duzo ? > i czy podejdzie do b seri?
maniak2007
26-12-10, 12:39
pisza ze h22a7 ma 68mm ale czy to nie za duzo ? > i czy podejdzie do b seri?
raczej napewno tyle nie ma, max 65 na wejściu, więc na motylku z 62mm może bedzie miała albo i mniej.
podejść podejdzie