Zobacz pełną wersję : jaka glowica doprezyc d13;D
chodzi mi ostatnio mysl wymiany glowicy w d13 na jakas ze swiecami z przodu czyli po96roku jak narazie mam w dupowozie d13 wtrysk mpfi walek z d15b2 o dziwo jak na 1,3 jakos to wzglednie jedzie ,ale zawsze moglo by byc lepiej
i tu dylemat z jakiego silnika zalozyc czapke co by go troche jeszcze podciagnac ;? dlubal ktos cos oprocz tej z d16z6
Jesli jeździ to Twoim zdaniem nie najgorzej to mody z mpfi się powiodły. Pytanie na jakim obd jeździsz po tej zmianie.
Jesli chodzi o zmiane stopnia sprężania w tym silniku to można ja delikatnie podnieść planując glowice o kilka setek więcej.
Co do głowy to najwięcej podwyższy glowica z y8 - ma ciasniejsza komore spalania.
komp obd1 p06 myslalem o glowicy z w3 co by vteca nie zakladac i nie robic za duzych kosztow bo to tylko 1,3 jakby nie bylo, tylko nie rozkminiam do konca kalkulatora zeby cr policzyc
motomaniak1988
13-02-14, 11:38
z tego co sie orientuje to glowica z d15z6 econo ma mniejsza komore spalania niz d16z6 nie wiem natomiast jak to sie ma do y8. tyle ze ty znow nie chcesz vitka,wiec planowanie i reg kolko ci chyba zostaje :P
no wlasnie z tego co pamietam to d15z6 i d16y8 ma bardzo podobne komory spalania szukalem glowicy a w koncu kupilem calego swapa d15z6 za cene slupka do niedzieli moze odpale a d13 narazie na bok