Zobacz pełną wersję : Kupno civica, prośba o odkodowanie numeru vin
Witam, przymierzam się do tej hondy http://otomoto.pl/honda-civic-salon-pl-klima-warto-C32076758.html
I stąd prosba o odkodowanie vin: SHHMB2760VU125306
Z numeru vin wynika ku mojemu zdziwieniu, że jest to wersja 1.6ES a tutaj widze silnik 1.4 :o Czy coś pomyliłem? Co uważacie?
Wszystko wygląda ok:
SHH - Honda (England)
MB2 - Civic 5-door D14Z3, D14Z4 (jeśli byłby 1,6 to miały MB4)
7 - 5 speed manual
6 - 1,4i, 1,4iS, 1,4iLS
później po literkach 1 - rok produkcji 1999
Czyli wszystko się zgadza.
Na podane spalanie oczywiście nie masz co liczyć - realnie to jakieś 7l w trasie i 10l w mieście. I sprawdź nadkola tylne i progi (wystarczy odchylić plastik) pod kątem rdzy. Trochę na 100% będą zjedzone jeśli auto od 15 lat jeździ po Polsce, ważne żeby nie były zgniłe na wylot na całej powierzchni, bo będziesz musiał ze 2k dołożyć na start.
A tak to na oko ładnie wygląda.
Piękne wnętrze.
A co do spalania, to wiarygodne, ale w mieście trzeba dodać z 0,5-1L.
a cos z tylu nie bylo robione bo klapa tak jakos dziwnie odstaje?
Piękne wnętrze.
A co do spalania, to wiarygodne, ale w mieście trzeba dodać z 0,5-1L.
nie ma szans, d14z4 pali 7 / 10l tak jak napisał gorky, d14a8 spalił by około litr mniej - uzasadnienia szukaj po haśle "euro3"
bartek1706
10-02-14, 16:01
Ja mam teraz d14 w ej9 i d16 w mb1 to to d14 pali conajmniej litr więcej. To za słabe silniki są do tych aut...
Tylko weż poprawkę na to, że sprzedający to handlarz ( prowadzi skup i sprzedaż samochodów)
ja osobiście widziałem co handlarze robią z samochodami i od owego nic nigdy nie kupie. Zawsze dzwonie i na początku się pytam czy jest pan handlarzem jeśli powie tak dziękuje i się żegnam.
;2200910']nie ma szans, d14z4 pali 7 / 10l tak jak napisał gorky, d14a8 spalił by około litr mniej - uzasadnienia szukaj po haśle "euro3"
A, chyba że tak!
Nie wiedziałem o tym.
Strasznie tanio, myślę że warto jeżeli nadkola i progi nie zgnite. Moja pali m/w 7,5l przy dojazdach do pracy, po mieście ok 9,5l, a w trasie przy spokojnej jeździe można zejść do 6,5l. LPG oczywiście.