Zobacz pełną wersję : Dziwny objaw po wciśnięciu mocno hamulca i zgrzytanie na biegu
Kiedy mocno wcisnę hamulec to czuję jak po lewej stronie dźwięk taki jakby goły klocek hamulcowy ścisnął tarczę hamulcową. Druga przyczyna to na biegu najbardziej na 4 słychać tak jakby zgrzytanie i zastanawiam się czy mam do wymiany łożyska w skrzyni? Na pozostałych biegach też słychać to zgrzytanie. Dodam, że jadąc na 5 biegu w pewnym momencie wybiło mi bieg... Muszę za 30min jechać 150km i się zastanawiam czy przeżyję :D
a pytanie z glupa : masz olej w skrzyni ? Jak mi kiedys wybijalo bieg ( kiedys kiedys w poprzednim poprzednim aucie ) to okazalo sie, ze oleju bylo tyle co nic , wlasnie wybijalo mi 5 bieg, a reszta jakos super kulturalnie nie chodzila -_-
Ok teraz jest jeszcze gorzej... Na autostradzie auto przestało mi łapac 4 i 5 bieg. Konieczna była laweta. Opiszę co się dzieje po odpaleniu auta. Kiedy je odpalam i wciskam sprzęgło słychać takie jakby zgrzytanie i wchodzi tylko 1 bieg. Tylko na nim mogę sobie gdzieś podjechać. Wsteczny wchodzi do połowy i przy ruszaniu słychać zgrzytanie czyli, że bieg nie wszedł. Dwójka powiedzmy wchodzi w 75%, 3 20%, a 4 bieg praktycznie w ogóle. Czy to sprzęgło jest do wymiany czy coś w skrzyni? Nie mam pojęcia czy jest olej bo dopiero dzisiaj auto kupiłem i jutro mechanik obejrzy całe ale chciałbym mniej więcej wiedzieć. Na zgaszonym aucie też nie mogę wrzucić biegów jak na odpalonym.
bunkerites
07-02-14, 14:24
Jesli kupiles szrota to oddaj go sprzedawcy.Proste jak drut
Jesli kupiles szrota to oddaj go sprzedawcy.Proste jak drut
Kretyn nie nalał oleju do skrzyni. Ogólnie skrzynia była oblepiona jakąś masą uszczelniającą, korek od wlewu był zalepiony silikonem i widać, że skrzynia była stuknięta. Auta za cholerę nie oddam bo technicznie i wizualnie jest genialne. Po prostu igła. Skrzynia nowa już wsadzona. Teraz czekam jedynie na nową poduszkę od silnika bo przednia już była zużyta. Dzwoniłem do kolesia i prześle mi 1,5tyś zł. Cała naprawa z lawetą, robotą i olejem do skrzyni wyniosło 2500zł. Za auto dałem mało więc bez problemu mogę dołożyć 1000zł.
bunkerites
09-02-14, 12:30
Auta za cholerę nie oddam bo technicznie i wizualnie jest genialne. Po prostu igła.
Teraz tak :) Oby
Olej MTF Hondy wlales?
Jeszcze nie bo dopiero wczoraj wieczorem się dowiedziałem jaki, a dzisiaj u mnie nie kupię go raczej nigdzie. Auto i tak stoi i mechanika bo czeka na poduszkę także jutro z rana polecę kupić i dam im, żeby wlali. Jak już wszystko będzie cacy to założę o niej temat ze zdjęciami bo mam zamiar ją trochę udoskonalić :)