Zobacz pełną wersję : nagrzewnica
Witam.Mam pytanko mam honde Civic 1996 rok 1,4
Jak powinny isc weze do nagrzewnicy w srodku slinika jak nagrzewnica na dwa wejscia na scianie grodziowej poziomo lewe i prawe? to do lewego ma isc z bloku sinika zasilanie???i lewe to zasilanie??pomocy,,,,,
Możesz wpiąć dowolnie... Ale najlepiej tak, aby węże nie kolidowały ze sobą.
bo jest taki problem jak do lewego idzie z bloku to oba sa gorace a jak odwrotnie to ten po prawej stronie jest zimny...o co chodzi?
Nie wiem gdzie się zgubiłeś, wymieniałeś nagrzewnice, przewody, czy robisz swap jakiś, jak źle masz podpięte przy silniku, to sobie zerknij na zdjęcia w internecie, same przewody w nagrzewnicy, można podpiąć odwrotnie, a jeśli przy silniku masz podpięte dwa zasilania, czy dwa powroty, to niestety nie zagrzejesz nic, bo nie będzie obiegu w nagrzewnicy.
Nie wiem gdzie się zgubiłeś, wymieniałeś nagrzewnice, przewody, czy robisz swap jakiś, jak źle masz podpięte przy silniku, to sobie zerknij na zdjęcia w internecie, same przewody w nagrzewnicy, można podpiąć odwrotnie, a jeśli przy silniku masz podpięte dwa zasilania, czy dwa powroty, to niestety nie zagrzejesz nic, bo nie będzie obiegu w nagrzewnicy.
wlasnie wymienialem nagrzewnice.....a nie moge w necie nalezc zdjecia jak powinno byc podlaczone....
Przeczytaj wyraźnie... jeśli wymieniałeś tylko nagrzewnicę, to zapewne odpiąłeś przewody tylko przy nagrzewnicy, a dokładnie dwie sztuki...
Więc nie ma znaczenia w który króciec wepniesz dany przewód, kolejność jest dowolna...
A, że Ci nagrzewnica nie grzała dobrze, lub jeden przewód był ciepły a drugi nie, to oznacza, że była źle odpowietrzona.