PDA

Zobacz pełną wersję : nagrzewnica

seebik86
05-02-14, 18:51
Witam.Mam pytanko mam honde Civic 1996 rok 1,4
Jak powinny isc weze do nagrzewnicy w srodku slinika jak nagrzewnica na dwa wejscia na scianie grodziowej poziomo lewe i prawe? to do lewego ma isc z bloku sinika zasilanie???i lewe to zasilanie??pomocy,,,,,

ma1ster
05-02-14, 19:02
Możesz wpiąć dowolnie... Ale najlepiej tak, aby węże nie kolidowały ze sobą.

seebik86
05-02-14, 19:09
bo jest taki problem jak do lewego idzie z bloku to oba sa gorace a jak odwrotnie to ten po prawej stronie jest zimny...o co chodzi?

ma1ster
05-02-14, 19:22
Nie wiem gdzie się zgubiłeś, wymieniałeś nagrzewnice, przewody, czy robisz swap jakiś, jak źle masz podpięte przy silniku, to sobie zerknij na zdjęcia w internecie, same przewody w nagrzewnicy, można podpiąć odwrotnie, a jeśli przy silniku masz podpięte dwa zasilania, czy dwa powroty, to niestety nie zagrzejesz nic, bo nie będzie obiegu w nagrzewnicy.

seebik86
05-02-14, 19:31
Nie wiem gdzie się zgubiłeś, wymieniałeś nagrzewnice, przewody, czy robisz swap jakiś, jak źle masz podpięte przy silniku, to sobie zerknij na zdjęcia w internecie, same przewody w nagrzewnicy, można podpiąć odwrotnie, a jeśli przy silniku masz podpięte dwa zasilania, czy dwa powroty, to niestety nie zagrzejesz nic, bo nie będzie obiegu w nagrzewnicy.

wlasnie wymienialem nagrzewnice.....a nie moge w necie nalezc zdjecia jak powinno byc podlaczone....

ma1ster
05-02-14, 19:33
Przeczytaj wyraźnie... jeśli wymieniałeś tylko nagrzewnicę, to zapewne odpiąłeś przewody tylko przy nagrzewnicy, a dokładnie dwie sztuki...

Więc nie ma znaczenia w który króciec wepniesz dany przewód, kolejność jest dowolna...

A, że Ci nagrzewnica nie grzała dobrze, lub jeden przewód był ciepły a drugi nie, to oznacza, że była źle odpowietrzona.