Zobacz pełną wersję : Rolowanie nadkoli
Panowie dużo z tym roboty? Da radę samemu to ogarnąć jakoś z użyciem odpowiednich narzędzi czyt. Mlotek gumowy i palnik, albo czy ma ktoś ta taka maszynę do rolowania :-)
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Ani tego nie grzej ani nie wal mlotkiem - bo lakier odejdzie i nadkola do roboty zaraz.
Opcje jakie masz to:
Ciecie rantu na zimno - nozycami - bron Boze szlifierka albo wycieczka do warsztatu ktory takie cus ma.
"Klema Custom Garage" ma takie cusik - wiem ze na Hyde Parku jest odpowiedni temat o tym miejscu ale nadkola zroluja na miejacu za grosze
(o ile nie zgubili maszynki) ;)
Dzięki Ci bardzo za informacje :-)
Byle tylko u klemy nadkola nie zgineły ; D
Byle tylko u klemy nadkola nie zgineły ; D
Tego zagwarantowac akurat nie moge :D
Authentic Cars chyba też ma w ofercie rollowanie nadkoli.
Można też tak :
http://www.youtube.com/watch?v=HZEgi-Fa6Hw
ehhh ci amerykanie, wszystko za pomocą baseballa by rozwiązywali :)
haha Patent epicki ma chłop :)
I skuteczny :)
A rolowales tak?
Ja bym raczej wolal zaplacic ta smieszna 100 za taka pseudo usluge i mial zrobione porzadnie maszynką - bo jak sam sobie spierniczylbym lakier to tym kijem osobiscie bym sobie musial *****ac... ;]
Haha no inna sprawa ze u mnie jest dip położony :-D to są narazie plany, przymierze same felgi bez opon i zobaczę czy jest o co walczyć :-)
A rolowales tak?
Ja bym raczej wolal zaplacic ta smieszna 100 za taka pseudo usluge i mial zrobione porzadnie maszynką - bo jak sam sobie spierniczylbym lakier to tym kijem osobiscie bym sobie musial *****ac... ;]
Osobiście nie, ale jest sporo filmików na YT z rolowaniem nadkoli właśnie w ten sposób. Ważne żeby rozgrzewać lakier wtedy nie popęka.
Pozatym na filmiku to mod budżetowy :).
Panowie rolował ktos błotniki przednie v 6 genie?
Panowie rolował ktos błotniki przednie v 6 genie?
Nie ten dział kolego.
Kurde w google znalazłem watek, nawet nie patrzyłem gdzie on jest. :p Dobra czy to 4, 5, 6, gen czy anglik nie tak bardzo wazne, bo konstrukcja błotnikow bardzo podobna. Chciał bym poprostu zobaczyc jakies fotki, jak tam rolowanie z przodu wychodzi i ile mozna je poszerzyc.
Pytalem o to i max 1cm uzyskasz szerzej. W rolowaniu bardziej chodzi o tarcie opony
a nie docelowo o poszerzenie. Wypchasz ten blotnik jedynie o 1cm
okolo, rant zniknie a calosc jeszcze pojdzie troche do gory.
Sam sie zastanawialem jak to jest z tylem... ktory predzej czy pozniej
rdzewieje. Dajmy na to jak wstawisz swieza reperaturke
to ma jeszcze sens, a tak to nie wiesz po ktorej zimie masz ruda...
Tyłu nie ruszam bo tam blacha z fabryki i bez rdzy jak nowe. :D Chodzi o przod bo w mocnych zakretach trze opona o błotniki. I własnie ten 1cm powinien wystarczyc, i przerobic tam nadkole i jakos wyzej zamocowac.