PDA

Zobacz pełną wersję : Zawias z 6 sedana do ej2?

UgaBuga
05-02-14, 16:20
witam tak jak w tytule czy zawias (amorki) z 6 gena VTI sedan podejdzie do ej2 ? `

karas
05-02-14, 16:59
1) w V genie masz mocowania na przewod hamulcowy na amortyzatorze w VI genie nie
2) Widelki od tylnich amortyzatorow w VI genie maja wezszy rozstaw niz w V genie
Reasumujac przednie zalozysz jak wykombinujesz mocowanie na przewod hamulcowy, tylnie jak zalozysz wahacze od VI gena . Ale niech ktos jeszcze potwierdzi:)

spychu
06-02-14, 18:13
Wahacze poprzeczne z 5 i 6 gena nie sa zamienne bo maja inna dlugosc, wiec przekladka wahaczy odpada ;)

UgaBuga
07-02-14, 02:10
a cos konkretnego zeby wsadzic do ejotki? od razu mowie zadne gwinty mnie nie obchodza :D amorek !

karas
07-02-14, 13:10
ale chcesz amorek do seryjnej sprezyny czy obnizajacej??? Jako zamiennik serii ludzie zakładaja kyb exel g, tokico, bilstein b4, b6, sachsy , koni czerwone i sa zadowoleni.
Do obnizajacej sprezyny amorki kosztuja o wiele wiekszy $$ dlatego tutaj warto kupic gwint np AP, weitec,widziałem tez tein basic'a za 2000pln na jdl ( amorki + sprezyny w komplecie) bo za taki gwint zapłacisz tyle samo co za komplet samych amorków raz ustawisz i masz z głowy. Chyba jedyne amorki do wiekszego obnizenia to koni 1130 , takie do -30 to kyb agx, tokico illumina (mozna sobie je sciagnac z usa przez forumowych importerów) bilstein b8 . Są jeszcze mts'y - robione przez małe chinskie raczki za miske ryzu ale pamietaj zazwyczaj cena = jakość. Oczywiscie decyzje czy warto ładowac 2k pln w auto warte 5k pln musisz podjąć sam:) ( ja bym ładował)

UgaBuga
08-02-14, 11:50
Ja tez bede ladowal :D tylko poprostu musze wiedziec co sie najbardziej nadaje, wiadomo ze zrobienie zawieszania to koszto 1500+ ale to trzeba zrobic porzadnie bo nie bede zawiasu robil co rok :D

Swietywwl
12-02-14, 11:18
Ja wsadziłem AP z 6g do 5g, z tyłu musiałem zmodyfikować tuleję pod widełki, trzeba było ją trochę skrócić.
Natomiast z przodu przełożyłem mocowanie przewodów hamulcowych z mojego starego zawiasu FK.