Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mocniejsze silniczki podnoszenia szyb VIg

Maskunt
05-02-14, 14:22
Przerabiał ktoś może temat mocniejszych silniczków do podnoszenia szyb? Nie ukrywam, że wkurza mnie to, że szyby chodzą ociężale. Prowadnice były wielokrotnie smarowane, niewiele to daje. Zauważyłem, że taki problem występuje w większości starszych civiców, próbował ktoś zrobić coś z tematem? Myślałem nad montażem silniczka z innego, nowszego samochodu i szukam informacji, czy może ktoś już przez to przechodził.

barthek
06-02-14, 19:29
Smarowanie smarowaniem,silnik silniczkiem ale też swoje robi wyrobiony mechanizm, nie podnosi równomiernie szyby przez co ta sie blokuje.

Maskunt
06-02-14, 19:30
Podnosi równomiernie, nic się nie blokuje, dzieje się to po prostu wolno. Zresztą, jak się zrobi cieplej, to rozbierzemy drzwi i sam zobaczysz :P

barthek
06-02-14, 19:37
Chodzi mi o to, że jest lekkie "przkosznie" przez co miedzy szyba a prowadnicami,uszczelkami jest wieksze tarcie i dlatego wolniej sie opuszcza;)

MarcinWL
06-02-14, 22:37
Zdejmij boczek i sprawdź miernikiem napięcie jakie jest na stykach silniczka podczas pracy, może być tak że przysiada znacznie poniżej napięcia w instalacji i przez to szyba ociężale się otwiera, poprowadzenie grubszych kabelków powinno pomóc.

birchie
06-02-14, 22:48
Po tym jak keidyś mechanizm przytrzasnął mi palce (nie pytajcie jak tego dokonałem) uważam, że silniczki są wystarczająco mocne ;) Tak jak koledzy piszą- to raczej kwestia wyrobionych prowadnic... Mam to samo u siebie

WojTEC
09-02-14, 20:38
u mnie też taki sam problem ale ja mam rozpieprzone te prowadnice :c

Panterek69
10-02-14, 17:40
No to ja też mam jeden problem z głowy :D Teraz wiem dlaczego mi się szyba tak jakby przekosiła podczas opuszczania :D Do listy spraw do naprawy trzeba dopisać prowadnice :D