Zobacz pełną wersję : Kupno 7gen ze skrzynia automatyczną
Witam!
Przymiezam sie do kupna Civica 7g z skrzynią autmatyczną. Mam na myśli przedlift z silnikiem 1.6. Czy może sie ktoś podzielić doświadczeniami, albo chociaz podać jakieś dane tej skrzyni ? Jak sie sprawuje ? Jak zniesie trase 1600km w jedną stronę ? Auto będzie z przebiegiem nie przekraczającym ok 110 -120 tys km, z pełnym serwisem. Mieszkam w UK wiec znalezienie czegos konkretnego nie powinno być aż tak trudne, problem w tym że nie wiem na co konkretnie zwracac uwage, no i czy warto sie pakowac w skrzynie automatyczna w civicu ? Jeżeli nie, bede musiał szukać innego samochodu, poniewaz ze względu na bardzo górzysty teren w którym mieszkam nawet nie biore pod uwage kupna auta z manualna skrzynią.
Pozdrawiam !
bunkerites
05-02-14, 17:32
przedlift z przebiegiem 110-120 tkm ? cofniety o 100 tkm jak nic:)
Czemu od razu cofnięty?! szanse duże ale nie na 100%
Sam mam civica 7,5 roku i przejechałem 100kkm więc można
Co do meritum - nie znam skrzyni automatycznej w tym samochodzie więc się nie wypowiem
W innych aspektach - szczerze polecam. Oczywiście pytanie na jaki egzemplarz trafisz...
Pzdr!
przedlift z przebiegiem 110-120 tkm ? cofniety o 100 tkm jak nic:)
http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201401171109958/sort/default/usedcars/page/3/make/honda/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/price-to/2000/transmission/automatic/price-from/1500/radius/1500/postcode/hx11sa/model/civic?logcode=p
http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201401241269736/sort/default/usedcars/page/3/make/honda/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/price-to/2000/transmission/automatic/price-from/1500/radius/1500/postcode/hx11sa/model/civic?logcode=p
http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201310149280537/sort/default/usedcars/page/3/make/honda/onesearchad/used%2Cnearlynew%2Cnew/price-to/2000/transmission/automatic/price-from/1500/radius/1500/postcode/hx11sa/model/civic?logcode=p
to nie polska, tutaj tego na peczki ;p a i mozliwosci cofania licznikow sa praktycznie zerowe ponie
waz za bardzo sie tego czepiaja, szczegolnie w autach za grosze ;p
Prawdopodobnie bedzie to jeden z powyzszych egzemplarzy, nadal jednak chcialbym dowiedziec sie o skrzyni, pracy i budowie.
Górzysty teren? Chyba wolałbym manuala na takie warunki, większa kontrola nad napędem.
Górzysty teren? Chyba wolałbym manuala na takie warunki, większa kontrola nad napędem.
Bardzo mnie to cieszy, co nie zmienia tego że pytam o automat bo takiego właśnie szukam, decyzja zapadła ;d Jeśli miałbym kupić manual to padnie na celice albo rx8. Na ten jednak moment Civic 7gen tylko automat.
Mam w 7gen automat ale w EM2 przy d17a9. Nie wiem czy jest to ta sama skrzynia ale ta co siedzi u mnie w aucie jest zaskakująco dobra i bez problemowa. Auto ma 200k najechane a zmienia biegi praktycznie nie wyczuwalnie. Ostatnio sprawdzałem olej w skrzyni i po 80tys (bo tyle jest już na tym oleju przejechane, szykuje się okresowa wymiana :)) tylko lekko zmienił kolor i nie ma śladu po wytartych tarczkach. Pracuje lepiej jak steptronic w moim poprzednim BMW. Pozdrawiam.
Witam,
Ja posiadam civica w automacie. Jeżdże od ponad roku (z jakies 20-30tysi już poszło). Przebieg licznika, 175tysi, realny? 275tysi :) Wiem, bo pojechałem do salonu gdzie auto zostało zakupione i pi razy oko oszaowałem ile zostało cofnięte. Co do automatu, wszystko chula aż miło. Polecam! Oczywiście trzeba sprawdzić czy skrzynia nie jest zaniedbana itd. Moja wydaje się okej (mimo cofniętego licznika auto jest zadbane pod względem mechanicznym - wszystko naprawiane na oryginalnych częściach nawet po skończeniu gwarancji). Jest to moje pierwsze auto za automatem, długo się zastanawiałem nad kupnem automatu, ale zdeycydował fakt, że moja kobita miała też jeździć autem. Jako, że po zrobieniu prawka do auta jako kierowca nie wchodziła to wybrałem automat - zlitowałem się nad swoim zdrowiem psychicznym, skrzynią manualną i sprzęgłem.
I co? I w życiu nie kupie auta w manualu! Najlepsza decyzja odnośnie auta (poza wyborem civica :P). Auto jest w gazie (ja montowałem) i skrzynia też daje sobie rade ładnie. W razie jakiś konkretnych pytań z chęcia odpowiem.
Pozdrawiam!
Witam,
Ja posiadam civica w automacie.
Pozdrawiam!
Jaki jest automat w 7genie? To CVT? (mi nic nie wiadomo by Honda montowala cos innego)
Jaka jest różnica między jazdą tradycyjnym automatem a CVT? Ja jeździłem zwykłymi (w innych autach)i sobie chwaliłem. CVT podobno wyje okropnie przy przyśpieszaniu...jak to wygląda przy sprawnym ruszaniu ze świateł do np. 90 km/h?
Jaki jest automat w 7genie? To CVT? (mi nic nie wiadomo by Honda montowala cos innego)
Jaka jest różnica między jazdą tradycyjnym automatem a CVT? Ja jeździłem zwykłymi (w innych autach)i sobie chwaliłem. CVT podobno wyje okropnie przy przyśpieszaniu...jak to wygląda przy sprawnym ruszaniu ze świateł do np. 90 km/h?
Jak pisałem jest to mój pierwszy automat ever więc cięzko mi porównać. Nawet nie wiem co to CVT ;) Co rozumiesz przez 'wyje'? Jeżeli dasz gaz do dechy to wiadomo, że zmiana biegów nastąpi późno (znaczy na wysokich obrotach) więc 'wyje', ale to samo by było w manualu. Wszystko zależy jak szybko chcesz ruszyć. Jak np potrzebuje bardzo szybko się rozpędzić, to gaz w podłoge i auto się rozpędza. Jednak jeżeli jade ze świateł i rozpędzam się 'normalnie' to zmiana biegów następuje bardzo płynnie i nic nie wyje.
Mam nadzieję, że o to ci chodziło. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Bałem się spadku wydajności, zamulania przy przyspieszaniu itd. Jednak nic takiego nie zauwżyłem, mało tego, uważam, ze w wielu przypadkach lepiej automat zmienia biegi ode mnie - zwłaszcza przy wyprzedzaniu. Nie martwie się o redukcje, bo robi to za mnie automat.