PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Radiem-> traci sygnał stereo

luzo1991
04-02-14, 21:30
Witam wszystkich to mój pierwszy post mam problem z audio podczas jazdy radio traci sygnał Stereo "ST" czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem ?

marcias
04-02-14, 22:48
Traci sygnał stereo, a jak wyszukuje stacje? Szuka wszystkich czy tylko te "najmocniejsze"?

luzo1991
04-02-14, 23:13
Nie samo nie wyszukuje podczas jazdy szczególnie w zabudowaniu traci sygnał na wyświetlaczu radia przygasa napis "ST" odpowiednik Stereo . Podczas jazdy są słyszalne "szumy , trzaski " krótko mówiąc doprowadza mnie to do szewskiej pasji , koledzy mieli podobny problem w swoim "ufo" ?

kobert
05-02-14, 07:06
jak samochod w ruchu to sygnal moze zanikac a tym bardziej stereo. niektorzy narzekali na slaby sygnal antenowy w ufo,ja tam tego nie odczuwam (chyba ze w tunelu) wlacz inna stacje i zobacz czy bedzie to samo

luzo1991
05-02-14, 09:45
Koledzy oczekuje na konkrety , wasze odpowiedzi mi nie pomagają ;-)

marcias
05-02-14, 16:38
Nic nie zaśniedziało? Wtyczka antenowa za radiem? Rozumiem, że kiedyś było dobrze i przestało tak być? Są gotowe zestawy antenowe, możesz wymienić, albo zamontuj wzmacniacz sygnału antenowego.

Jacek65
05-02-14, 18:49
Nie wiem jaką wersję ma kolega który pyta,ale co do wzmacniacza antenowego to np. w sedanie jest zamontowany fabrycznie.Prawdopodobnie w słupku tylnym.Bo antena jest w szybie tylnej.W UFO pewnie taki wzmacniacz też jest.Co do pogorszenia odbioru to może być wina takiego wzmacniacza lub samej instalacji.Być może coś w instalacji antenowej się urwało czy poluzowało.Może być to też skutek korozji gdzieś na łączeniach instalacji antenowej.Może być też wzmacniacz antenowy uszkodzony.Trudno jednoznacznie powiedzieć.Trzeba zobaczyć i sprawdzić.Ale w słaby odbiór w radiach czy telewizorach to przeważnie coś nie tak z anteną.Po prostu zbyt słaby sygnał na wejściu odbiornika.

TeeS1975
06-02-14, 09:08
po cholerę założyłeś drugi taki sam temat jak jeden już został zamknięty ?!
Myślenie naprawdę nie boli.
Temat o audio:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?101759-Audio-w-8-gen&p=2190997#post2190997
Temat o problemach i wadach:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?7542-Wady-w-civicach-5d-2006-lista-i-sposoby-usuniecia