Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ''Nowy'' nabytek nowe problemy

kriss7709
04-02-14, 20:58
Witam!Mam parę pytań co do civic fastback VI g i potrzeb:)
1)Potrzebuje schemat elektryczny alarmu aps 250 i opis,bo chcę zrobić otwieranie klapy z pilota(z góry dziękuje).
2)Czy przeciekające trzecie czerwone oko to norma czy ja mam pecha,mam nadzieje że trochę silikonu załatwi problem kałuży w bagażniku.
3)Silnik czy wycieki oleju z każdego miejsca to norma? Miska,pokrywa zaworów,okolice osłony rozrządu i bagnetu.
4)Skrzynia biegów zimering wybieraka biegów to powód częstych wymian oleju w skrzyni? Bo jeśli stosując się do instrukcji tego pojazdu to dość często trzeba wymieniać olej.A zimering cieknie..
Na razie to tyle A ciekawe ile czasu i kasy pochłonie civka żeby była jak "nowa".Pozdro

Poll
04-02-14, 21:12
O.o ???
2) Co to jest czerwone oko ; D (okno nie, bo nie czerwone, lampa chyba też, bo 3 z tyłu nie ma)
3) Czy krwawiący na ulicy człowiek ze wszystkich otworów to norma? (odpowiedź pośrednia)
4) Olej trzeba zmieniać chyba co 120 tys? To często. Cholera jasna. Jak cieknie to trzeba zrobić kurde.

kriss7709
04-02-14, 21:35
czerwone oko to stop w szybie ordynarnie przewierconej ;) firmowo... Oliwa w skrzyni co 80tys. a zimering to co ile co 10tys ;)

Poll
04-02-14, 21:38
Jak OEM to po 200 nie będzie ciekł. Tylko porządnie założyć a nie jak się popodwija itp
Do gównianego stopu to jakoś odegnij czy coś i klejem do szyb.

kriss7709
04-02-14, 21:46
Oki weekend na kanale. A jak się ma sprawa filtra stożkowego i wydechu przelotowego na silniku 1.4 si 90 kM szpan czy jakiś konkretny efekty?

xsysiu
04-02-14, 22:07
Zbędny bajer, wydaje mi się. Z tego silnika wiele nie wyciśniesz.

Poll
04-02-14, 22:27
Jest o tym tematów. Sam wydech może troche poprawi dynamike. Stożek nic. Efekty marne. Taki budżetowy wydech to 2,5 z rovera.

MikeFoto
05-02-14, 14:09
Witam!Mam parę pytań co do civic fastback VI g i potrzeb
1)Potrzebuje schemat elektryczny alarmu aps 250 i opis,bo chcę zrobić otwieranie klapy z pilota(z góry dziękuje).
2)Czy przeciekające trzecie czerwone oko to norma czy ja mam pecha,mam nadzieje że trochę silikonu załatwi problem kałuży w bagażniku.
3)Silnik czy wycieki oleju z każdego miejsca to norma? Miska,pokrywa zaworów,okolice osłony rozrządu i bagnetu.
4)Skrzynia biegów zimering wybieraka biegów to powód częstych wymian oleju w skrzyni? Bo jeśli stosując się do instrukcji tego pojazdu to dość często trzeba wymieniać olej.A zimering cieknie..
Na razie to tyle A ciekawe ile czasu i kasy pochłonie civka żeby była jak "nowa".Pozdro

1) Ban na google? Lenistwo :) ? 1 min szukania - Słowo klucz na przyszłość bo widzę że to trudne. Wklepać: alarm aps 250 schemat i znajdujemy to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic474775.html tylko trzeba mieć konto na elektrodzie.
2) Jeśli mówimy o przykręcanym świetle stopu to mo ono uszczelki - moim zdaniem nie ma opcji żeby przeciekało jeśli te uszczelki wogóle są. Ponadto woda w bagażniku może świadczyć o przeciekaniu od strony lampy bocznej.
3) Jak chyba w każdym aucie - NIE. No chyba że znasz auto które wyjeżdżając z fabryki już seryjnie cieknie.
4) Skoro zimering cieknie to olej ubywa, jak ubywa to trzeba dolewać co chyba jest dość logiczne :).

A pochłonie kasy proporcjonalnie do tego jak bardzo zaniedbał ją poprzedni właściciel oraz jak bardzo jest wyeksploatowana.

Wogole sposób pisania jakbym czytał nieudolne tłumaczenie google translatora z nigeryjskiego na polski :)