PDA

Zobacz pełną wersję : D16Y7 Honda Civic VI 1,6 16V cupe, Licznik, zegary problem...

Panterek69
04-02-14, 14:02
Witam.
To mój pierwszy post więc z góry sorki jak coś źle umieściłem. Mam problem w swoim civic z licznikiem... licznik nie działa od momentu gdy kilka dni po kupnie auta zerowałem pod-licznik podczas jazdy!(chodzi o prędkościomierz, raz działa raz nie ostatnio trochę pokombinowałem z znajomym mechanikiem i teraz gdy zaskakuje to nawet kilometry nabija) Cały czas poluje na alleg... na taki sam i klops bo każdy sprzedawca mówi że najważniejsze są nr z takiej białej naklejki z kodem kresowym z tyłu licznika u mnie jej nie ma! Jedyne co mam to nr z tej zielonej taśmy HR-0215-027, na plastiku obudowy odcisk HR-0215, i z białej naklejki (chyba serwisowej) pieczątka n10462

I powiedzcie mi czy identycznie wyglądający licznik z taką samą ilością podpięć będzie pasował? (duży niebieski nad licznikiem, duży niebieski nad obrotomierzem, i dwoma małymi żółtym i pomarańczowym)

Może ktoś miał podobny problem i wie jak usunąć usterkę? Bo dla mnie to dziwne obrotomierz działa, wskaźnik temperatury i stanu benzyny też tylko ten licznik nie...

Andrejjo
04-02-14, 16:32
Vss w skrzyni, a jak nie to licznik przelutuj jakiś zimny lucik lub słaby, lub podmień licznik od kogoś jak możesz i jak nie pokaże prędkości to vss a jak pokaże to licznik.

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalk 4

Panterek69
04-02-14, 18:42
Luty sprawdzone i zrobione jak mówisz lecz to nie pomaga. Zastanawiam się czy nie można by po prostu z innego licznika (ten sam model lecz o innych oznaczeniach) wyjąć sam prędkościomierz i włożyć do mojego? Bo z tego co widziałem przy rozbieraniu to można go wyciągnąć jako element, czy to może zadziałać?

xandu
10-02-14, 17:00
jak tylko od tylu wyglada jak Twoj to bedzie działał, bo sa dwa typy. moze i nawet ten drugi typ bedzie dzialal. ale przekladac czesci z jednego do drugiego nie da rady. i pamietaj ze w coupe jest biale podswietlanie, a w reszcie amber.