Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : przeguby eg6

LukasN
02-02-14, 22:28
Mam problem. Poszukuje jakiś mocnych przegubów do mojego strupa ze względu na to h22 które tam siedzi. Poszukałem, porównałem, pogadałem z kilkoma sprzedawcami i wychodzi na to że największe przeguby z b serii (tylko te z b biorę pod uwagę) były w eg6 ( takie same rozmiary mają z dc2 ). A więc wybór padł na nkn'y z eg6, lecz pojawił się problem. W specyfikacji (np. tutaj na intercarsie http://motointegrator.wp....-nkn-g14016#mi) jest napisane że są bez rowka w wewnętrznym elemencie. WTF? Czyli chodzi o to że nie ma miejsca na to zabezpieczenie, ten ring który jest na półośce? Może ktoś wymieniał - przerabiał ten temat i mógłby pomóc dojść do jakiś twardych wniosków, bo nie chciałbym kupić 2 przegubów w ciemno i bujać się z wymianą. Za wszelkie sugestie z górą dziękuje :)

WojTEC
09-02-14, 20:30
Ja się mało znam ale powiem Ci co wiem na podstawie własnych obserwacji. Wymieniałem już 2x przegub zewnętrzny i ten co ściągałem co był na aucie nie miał też tego rowka na zabezpieczenie w przegubie. Ten co kupiłem z kolei miał, więc wydaje mi się że to jest tak że może to mieć może tego nie mieć.

Szybik.
11-02-14, 09:59
Zielone NKN dobry wybor. Na polos 32 zeby pasuje tez przegub G14006. Nie sadze żeby nie było w nim rowka na zawleczke w srodku