PDA

Zobacz pełną wersję : Alpine 170a i 690a

markaorn
13-09-05, 12:16
witam...
mam dylemat... jako że moja hondzina juz przy zakupie miala dziury w polce pod glosniki 6x9 stwierdzilem ze po 2miesiacach najwyzszy czas je zatkac, zas z przodu harczace, malutkie pionierki tez do wymiany sie kwalifikuja ;) i chcialbym to zrobic nie byle czym...
mam szwagra w usa ktory powiedzial ze trafil na jakas promocje i bez konsultacji ze mna kupil takie glosniki jak ponizej.
kosztowaly co prawda 95$ (50tyl+45przod) u nas ceny troszke inne, ale nie o to chodzi...

pytanie - zostac przy nich czy jak w tytule - sprzedac i wymienic na cos innego?

http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/oferta/index.php?cat_id=&subcat_id=&man_id=1&prod_id=1324 - przód

http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/oferta/index.php?cat_id=&man_id=1&prod_id=1326 - tył

...są sprawy w ktorych cos sie orietuje ale w glosnikach samochodowych nie mam doswiadczenia...

prosze o jakies opinie i sugestie co do tego (jak mozna go tak nazwac) zestawu

pozdr maro

ppm702
13-09-05, 15:57
zależy co chcesz uzyskać - te głośniki to nie jest nic ciekawego. Tył jeszcze jak kto lubi, ale przód :?: Sopran będzie Ci grał w nogi i nie za reelacyjna przestrzeń dźwiękowa... Ale wszystko zależy od tego czego oczekujesz :)

markaorn
14-09-05, 11:04
zależy co chcesz uzyskać - te głośniki to nie jest nic ciekawego. Tył jeszcze jak kto lubi, ale przód :?: Sopran będzie Ci grał w nogi i nie za reelacyjna przestrzeń dźwiękowa... Ale wszystko zależy od tego czego oczekujesz :)

dopiero zaczynam robić cokolwiek w samochodzie i od czegoś musze zacząć - nie mam zbyt wiele kasy dlatego pytam czy opłacałoby sie to sprzedać i wymienić na coś innego...
co chce uzyskać - jak najlepszy dźwięk - narazie z tego co mam może kiedyś sobie zafunduje coś lepszego

ale jak narazie co można uzyskać z tego co mam? jeżeli tył zostawie to co robić z przodem?

emg
14-09-05, 14:45
co chce uzyskać - jak najlepszy dźwięk -
a co to znaczy jak najlepszy dźwięk?

ppm702
14-09-05, 15:39
jak najlepszy dźwięk - narazie z tego co mam
to oprócz prawidłowego montażu nie pozostaje Ci pole do manewru.

jeżeli tył zostawie to co robić z przodem
sprzedać :D Zresztą tył też bym sprzedał i tą kasę zainwestował w lepszy separowany dwudrożny zestaw, żeby później rozbudować o wzmacniacz i woofer.