Zobacz pełną wersję : d13b2 gaźnik
problem z gażnikiem za dlugo trzyba wysokie obroty okolo 3 tys i dlugi czas nawet jak juz jest cieply i sie go odpali pomożcie
Wydaje mi sie że masz zablokowana 2 przepustnice. Jedz do mechaniora zeby odblokowal to i wtedy od razu bedziesz mial lepsze osiagi :d
jak za długo? Cały czas czy pomimo że się nagrzeje i temp. jest ok dalej trzyma i dopiero po dluższej jeżdzie spadaja? Opisz dokładnie swój problem
moze byc jeszcze krokowy walniety nie buczy ci czsami pod maska ??
może gaźnik do regulacji? miałem podobne objawy, a nawet jeszcze ciekawsze w końcu ;) wreszcie odstawiłem auto do mechaniora, wyregulował i było cacy.
bardzo dlugi czas nawet jak tem dojdzie do polowy wskaznika
albo kolejny zgasze auto
przyjde za 5 min jak auto jest cieple odpalam i znow wchodzi na jakies 3 tys obrotów juz sam nie wiem co robic
Regulacja gażnika i po problemie. A ssanie po 5min ci się wlącza bo to normalne przy gażniku.
po 5 minutach na goracym silniku po odpaleniu moze wskoczyc na 1,3 tys obr ale zaraz powinien spasc na jalowe - ja tak mam po regulacji gazniora, dobra regulacja i po problemie
bardzo dlugi czas nawet jak tem dojdzie do polowy wskaznika O ile wiem to nie powina co dojsc do połowy ... co do gaznika j.w regulacja
majlo_civic
17-04-08, 20:15
moze byc jeszcze krokowy walniety nie buczy ci czsami pod maska ??
Hmm, ciekawy komentarz. Czasami, przy rozgrzanym silniku, na jałowym biegu włącza mi się takie dziwne buczenie pod maską. Czy gdyby chodziło i krokowy to jest do wymiany czy wystarczy przeczyścic?
krokowy raczej bardziej tak "piszczy" niz buczy
. Czasami, przy rozgrzanym silniku, na jałowym biegu włącza mi się takie dziwne buczenie pod maską.
obstawiam, że na 99% to jest............. WENTYLATOR.............. :) chłodnicy.........
czyli regulacja gaźnika mi zostaje??
a na moje to krokowy bo mialem tak samo bylo to slychac jakby jakas pompka sie zalaczala nawet jak go wylaczylem tez sie takie cos zalaczalo co jakis czas az nie ostygl