PDA

Zobacz pełną wersję : Części zamienne do civica IX

wl3071c
31-01-14, 23:07
Witam wszystkich. Dziś byłem w serwisie hondy Auto Plaza w Warszawie i tak wyszło że zgadałem się z kierownikiem serwisu na temat modelu, części itd. W trakcie rozmowy wtrąciłem czy jest szansa na rabat dla klubowiczów CIVIC KLUB. Stanęło na tym iż przy zakupie powiedzmy minimum 5 szt-kompletów danej rzeczy np klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, filtry, elementy zawieszenia itd- mamy fajny rabat od 15-30 % w zależności od rodzaju części itd. Poprosiłem o cennik detaliczny części i po porównaniu z ofertą np "Haparts - Best Honda Store" wychodzi iż ceny te są bardzo zbliżone - różnica kilku lub kilkunastu zł na korzyść Haparts, ale po rabacie wyjdzie ok 20-30 zł jeszcze taniej niż Haparts - Best Honda Store. Więc przy np wymianie tarcze i klocki plus filtry mamy już ok 100zł w kieszeni może więcej. Dla chętnych podaję namiar na człowieka z Hondy TEL 609595501 MAREK BANASZCZAK

Rufi3M
01-02-14, 09:07
Tylko nie klocki...oryginalnych na pewno nie kupię :P z wiadomych przyczyn
Filtry są już dostępne zamienniki...elementy zawieszenia warto oryginalne

wl3071c
01-02-14, 10:45
Klocki ja też jakoś wolę firmy TRW bardzo fajnie hamują, nie niszczą tarczy, nie pylą za bardzo i cena do IX generacji ok 235zł jest do przyjęcia. Filtr np kabinowy KNECHT ok 50 zł z czego o dziwo Filtron ok 65 a hondy ok 85zł. zawieszenia patrząc np po Intercars, Fota itp oferta prawie żadna Poczekamy zabaczymy

marcias
07-02-14, 15:00
Ano niestety, przy nowych samochodach ciężko z zamiennikami, jeszcze 2-3 lata i allegro zaleją wszelkiego rodzaju części ;)