Zobacz pełną wersję : Żarówki do podświetlenia zegarów - Civic V
Mam takie pytanie, czy te żarówki będą pasować do podświetlenia zegarów ? http://allegro.pl/zarowka-zegary-dioda-led-t5-r5-w-oprawce-bx8-3d-i3921485960.html czy jakieś inne ?
Pasować będą tylko będziesz musiał trochę poprzerabiać oprawki bo nie będą pasowały, lepszym rozwiązaniem będzie zakup żarówek T5 tego typu http://allegro.pl/zarowka-dioda-led-walcowa-t5-r5-12v-bez-oprawki-i3858228969.html wtykasz je w oryginalne oprawki i nie musisz nic przerabiać.
czyli te Ledy będą pasować na 100% do oryginalnych oprawek mogę śmiało zamawiać ? dawałeś je do swojego auta ? i który typ lepiej daje swiatlo A czy B ?
Nie wiem jaki typ miałem ale nie było problemów z wymianą i nie musiałem nic przerabiać, aktualnie nie mam już ich bo mam tarcze indiglo.
A byłeś zadowolony z efektu jaki dawały te LEDy ?
Ogólnie efekt fajny tylko musiałem nieco diody zmatować żeby światło rozproszyć bo świeciły nieco inaczej jak normalne żarówki i nie oświetlały zegarów równomiernie, chciałem zrobić oświetlenie z taśm LED ale w tamtym czasie pojawił się zakup grupowy na zegary od Momana i zdecydowałem się na indiglo.
czyli najlepiej brać z okrągłego leda, ja chce oddzielić oswietlenie obrotomierza od prędkościomierza przegrodą, tak żeby światla się nie mieszały
jak dioda zacznie świrować to ci bedzie mrugać a to jest w nocy drażniące do jazdy. kup zwykłe żarówki. Ja poświęciłem wieczór na wymianę żaróweczek w oprawkach i jestem zadowolony.
Tylko żarówka daje żółtawe światło mi chodzi żeby dawało białe ;)
A prócz ledów, ktoś wymieniał żarówki w oświetleniu zegarów na żarówki ? Posiadam zegary z małymi 1,2W gdzie nie ma problemu z ich zakupem, a dodatkowo do podświetlenia całości jest jeszcze 6szt. coś na krztałt W5W/W3W, nie mniej jednak są zbyt duże i nie pasują w oprawki, natomiast 1,2W są zbyt małe. Do dziś dnia nie mogę znaleźć co to za żarówki. Na jednej dopatrzyłem się jedynie V4W3 ale nie znalałem nic owego. W przełącznikach znajdują się R3, też nie mogłem ich nigdzie dostać w opcji żarówka. Przerobił ktoś już ten temat? Z góry mówię że ledy mnie nie interesują :). Czekam na opdpwiedź :)
Ja wszystkie żarówki kupowałem w Tarnowie w sklepie Betatronic. Na necie znajdziesz ich stronę.
Sent by Tapatalk