Zobacz pełną wersję : Car Audio Civic VII G
WItam!
Mam prośbe o podanie informacji ktoredy mozna przelozyc kabel 25mm od aku do wzmaka, moze ktos ma jakies zdjecia wygluszanych drzwi przednich ??
czy jest konieczne przelozenie nowego kabla zasilajacego do radia aby nie bylo słychac obrotow podczas sluchania muzyki?
Bede wdzieczny za pomoc!
Jestem w trakcie kładzenia instalacji i dotychczas położyłem zasilanie 16mm od aku, przez próg prawy do bagażnika i RCA + kable głośnikowe progiem lewym.
Z zasilaniem miałem trochę trudności bo jednak okazał się on na tyle gruby, że trzeba go dokładnie w progu poprowadzić, by bez problemu zatrzaski progu wskoczyły na swoje miejsce.
Wygłuszanie przede mną, ale to akurat czysta przyjemność :)
a ile kabla ci poszlo na zasilanie ? nawet mnie nie strasz ze nie zatrzasna sie zaciski :O
Kup standardowo 5m - u mnie jest nadwyżka ok 80 cm .. ale ja mam zamiar mocować wzmak do kanapy. Gdybyś chciał np do nadkola, to nadwyżka się przyda.
pytam bo akurat mam wszystkie kable po 5 metrow ;p
Masz moze fotki rozebranych drzwi z tapicerki ??
Montowales juz glosniki 165mm ?
nie mam fotek całego montażu, ale częściowo drzwi są TUTAJ (http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=48580)
To prawie to samo co V i VI gen, a wiele jest o tym na forum i chyba nawet w "Zrób to sam".
16-tek jeszcze nie założyłem, bo nie dotarły do mnie dystanse... mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już czegoś posłucham, bo to co w standardzie, to jedynie do słuchania wiadomości radiowych się nadaje ;)
i jak poradziles sobie z montazem glosnikow ? masz jakies fotki ?
Wygluszenie juz zrobione ?:)
Witam. Podepne sie do tematu i zapytam o Civica VII sport. Czy u mnie jest tak samo ze cała instalacja idzie prawym progiem i tym progiem mam puszczczać kabel od aku. a progiem lewym kabel sygnałowy. Tak mi sie wydaje ze to będzie dobrze. Jak nie to niech mnie pouczy.