Zobacz pełną wersję : Rozrząd Civic VI 1.5
Witam mam problem mianowicie jakiej firmy najlepiej wybrać rozrząd z pompą wody do mojej Hondy Civic VI 1.5 1998r. D15Z8. Proszę o pomoc
Z góry dziękuje
bartek_levis
30-01-14, 15:50
pasek Mitsuboshi pompa aisin napinacz ina lub skf na pewno pochodzi zajrzyj czy się nie poci przy wałku i wale korbowym to od razu siemeringi możesz wymienić przy jednej robocie....
ja zalozylem pasek gates pompe wody gmb napinacz nsk i jestem zadowolony. Zmien sobie przy okazji wszystkie paski bo pewnie nigdy nie byly zmieniane
Jest obszerny temat o pękających paskach mitsuboshi :)
sam jestem po zmianie rozrządu i musiałem dwa razy zmienić pasek, bo tez wybrałem mitsubosi
po 2tys km zaczął wydawać dziwne dźwięki a po zdjęciu wyłaziły nitki od spodu na jednym ząbku.
Zmieniłem na gates.
Ja radzę pompę aisin, napinacz koyo, pasek bosch, contitech, gates ale nie ten zje.bany mitsuboshi
Jest obszerny temat o pękających paskach mitsuboshi :)
sam jestem po zmianie rozrządu i musiałem dwa razy zmienić pasek, bo tez wybrałem mitsubosi
po 2tys km zaczął wydawać dziwne dźwięki a po zdjęciu wyłaziły nitki od spodu na jednym ząbku.
Zmieniłem na gates.
Ja radzę pompę aisin, napinacz koyo, pasek bosch, contitech, gates ale nie ten zje.bany mitsuboshi
x2
nawet jeśli teraz te paski ze złota będą robić i gwarancją na 1mln km, to już więcej nie kupie
bartek_levis
31-01-14, 10:35
ja zrobiłem 85 kkm na takim zestawie i nic się nie działo ale to nie jeden przypadek to cóż nie pozostaje nic innego jak wziąć coś lepszego kiedyś mitsuboshi szło na pierwszy montaż w Hondzie i tym się kierowałem może jakość spadła....
wybór jest duży od contitecha przez gatesa bosha po sun (u nas mało ich ale w civicach z UK jak zmieniałem rozrząd to siedziały tej firmy silniki po pierwszym rozrządzie miały tego sporo)