Zobacz pełną wersję : Zużyte poduszki silnika
Witam. Dzisiaj oddałem samochód do mechanika z powodu ,iż zaczął mi wibrować przy każdym ruszaniu.Dosyć uciążliwe. Pobliski renomowany serwis powiedział mi iż do wamiany mam dwie poduszki przednią i tą tylną.Początkowy koszt oszacowali na 300 zł lecz okazało się iż cena przekroczy 900 zł ponieważ "nie ma zamienników do tego typu Auta" czy cos takiego.Teraz moje pytanie. Czy rzeczywiście tak jest? Czy lepiej jak kupie używane częsci na allegro. ?Jeśli tak to na co zwracać uwage? dziekuje za każda szybką odpowiedź. Pozdrawiam Hondziarz
A jakie to auto? Bo jeśli awatar ma to sugerować to polecam zmienić serwis na samym początku... ;)
poduszki w aso tanie nie sa , czy sa zamienniki to nie wiem, ale mozesz sprawdzic we wlasnym zakresie po sklepach internetowych czy hurtowniach z czesciami
Honda Civic vii Ep2 05'.Byłem w różnych serwisach i wiekszosc nawet nie mogla zdiagnozowac przyczyny.Tylko wydaje mi sie ze chcą ode mnie kase wyciągnąć. ;(
Czy przy kupnie moge sie sugerować oznaczeniem 01-05 rocznikiem czy musi to byc konkretny do mojego roku i silnika 1.7ctdi
nie ma ep2 z silnikiem 1.7 diesel . diesel to jest ep4 . Musi to byc napewno pod ten konkretny silnik, bo Twoja jednostka jest chociazby ciezsza od benzynowych 1.4 i 1.6
bunkerites
29-01-14, 15:41
Panowie poduszki sa na luzaku dostepne dla EP2.Koszt jakiegos zamiennika europejskiego od 130zl.A na Haparts poduszki sciagane z Japoni na zamowinie koszt ok 300zl sztuka.
No to liczac ze serwis policzyl cene normalna z ASO , ktora jest wyzsza niz to 300 zl to liczmy 700 zl na poduszki i 200 robocizne ( pi razy drzwi ) wiec przy takiej opcji nie chcieli CIe nciagnac, natomiast jesli chcieli robic to na zamiennikach za 3 x mniej i wziac 900 to juz podejrzane :) Najprosciej zadzwonic i zapytac ile za robocizne sama a poduszki przywozisz swoje sam i wtedy kupisz sobie w haparts czy gdzies, w zamienniki raczej bym sie nie bawil, bo te gumy lubia sie wysrac niestety szybko ; /
Do ep4 niestety nie ma zamienników. Pozostaje tylko aso. Jeżeli ktoś powie że je ma to przy zakładaniu okaże się że niestety nie pasują ;/
taką również od nich odpowiedź uzyskałem, że nie ma zamienników. Więc najrozsądniej bedzie kupienie używki. Przeglądałem na necie ale za wiele to ich nie ma a są uszkodzone obie tj. przednia i tylna. Tą tylną to widzialem nawet po 60 zł na allegro, ciężej nabyć tą z tą łapą.
a jak CI sie rozleci ta uzywka za 5 tys albo 10 ? Jeszcze jak nie daj auto walone mocno w przod i silnik przesunelo ( tak tak wiem poplynalem troche :D ) Mysle ze juz lepiej sie wykosztowac te 300 zl na oem i zapomniec o temacie a i ewentualnej ponownej robociznie jak sie znowu te uzywki / zamienniki wysraja - wiadomo wszystko jednak zalezy od funduszu
Czy mógłbym kogoś prosić o dokładne nr poduszki przedniej oraz tylnej by moc poszukac ich na aukcjach. z góry dzieki pozdrawiam
bunkerites
02-02-14, 10:16
Przednia:
http://allegro.pl/poduszka-silnika-przednia-honda-civic-1-7-01-05r-i3874866008.html
Tylnia:
http://allegro.pl/honda-civic-01-1-7-i-ctdi-poduszka-silnika-tylna-i3883748900.html
Na intercarsie sprawdzalem i masz wybor poduszek.
Linka nie wkleje gdyz glupieje mi przegladarka i wkleja linka do accorda 7 :)
Nie wiem jaki masz problem z znalezieniem.Mi to zajelo z 20 sekund
Nie znam sie dokladnievna mechanice dlatego pytałem o jakis konkretny model. Dzieki za odp rozwaze nad ich kupnem.
bunkerites
02-02-14, 14:40
Nowki z aukcji to zamienniki a uzywka OEM.Ja bym nie bral uzywek czy tanich zamiennikow.Napisz do haparts moze cos w miare taniego Ci doradza
Zamiennik poduszki z linku wyżej nie pasuje. Nie ma zamienników do 1,7 ctdi !! Tylko używka albo nowy oryginał.
a mógłby ktos mi pomóc znaleźć używke bo teraz jestem zielony juz albo na co dokładnie patrzeć przy zakupie bo nie mam kasy by wydac na oryginalne.
jedną znalazłem na tablicy taką.
http://tablica.pl/oferta/poduszka-silnika-tylna-honda-civic-1-7-ctdi-CID5-ID48ZLt.html
Będzie ok ?
bunkerites
02-02-14, 17:58
pisales do Haparts ?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Pisałem do Haparts lecz nie posiadają zamienników. Dlatego wchodzi opcja tylko używek których oni nie posiadają. ;(
bunkerites
05-02-14, 14:22
W Wieliczce jest duzy szrotosklep hondy.Czesci uzywane jak i nowe OEM.Zadzwon popytaj:
http://www.hondacentrum.pl/index.php?content=kontakt
Cześć, podepne się z moim pytaniem pod ten temat bo wydaje mi się że to właśnie poduszki. Honda Civic 7 sedan 1.6. Otóż przy zmianie biegów, podczas puszczania sprzęgła szarpie samochodem, chyba że bardzo powoli będę odpuszczal je. Sprawdzałem z kolegą czy silnik lata - tzn na zaciagnietym recznym, na pierwszym biegu wciskalismy i odpuszczalismy sprzęgło i w tym czasie silnik latał przód tył i wydaje mi się że stąd mogą być szarpniecia przy zmianie biegów. Sprzęgło było niedawno wymienione, ale nie miało to wpływu na szarpniecia. Miał ktoś podobny problem? Czy może ten model po prostu tak ma?