Zobacz pełną wersję : Zaklocenia w CB
Witam
Mam podlaczone CB pod zapalniczke ale CB zbiera zaklocenia jak sie otwiera szyby, szyberdach, jak chodza wycieraczki itp
Kupilem filtr przeciwzakloceniowy ale nic nie dal :( :(
Jakies pomysly???
Zasilanie CB z akumulatora....
albo ułóż inaczej kabel antenowy
No lepiej jak podłaczysz prosto do akumulatora. Wszystko może przeszkadzać wlasnie wycieraczki, elektryka, xenony. Mi najbardziej psuje GPS :/ Dlatego u mnie albo jedno albo drugie :( . A jakie masz radio i antene ?? Niektóre są mega czułe na takie zakłócenia.
Niestety ale nic na to nie poradzisz , możesz spróbować podjehać do punktu CB aby podłaczyli ci antene zasilana bocznikowo a jak to nie pomoze to poszukaj sobie radia z dobrym filtrem ANL
wszyskie kable zaekranuj i oddal antene CB do prawej strony tam masz mniej elektroniki zaklucajacej I tak jak pisali wyzej zasilanie bezposrednio z aku i w ekranie
jak zeekranowac ten kabel?
miałem to samo w ej-1 nawet na wzmaka wchodziły zakłucenia..
a CB tragedia :dalej:
teraz mam ek4 i kable ida blisko siebie "czincza" i antenowy cb nawet 'plusowy' idzie 5 cm od, wszystko w tunelu. muzyka gra brak zakłuceń i cb tez ok sprzęt ten sam a kable nawet gęsciej
filtr przeciwzakłóceniowy to przy alternatorku nigdzie indziej nie zdaje egzaminu..