Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z wycieraczkami civic MB2

MichalEK3
28-01-14, 19:33
Witam
Mam taki problem z Civic MB2 a wygląda on następująco : Wycieraczki przednie nie za każdym razem się włączają, przykładowo podczas jazdy nie działają, natomiast po zgaszeniu auta i dłuższym postoju z powrotem chodzą i tak na zmianę, kiedyś jadąc do sklepu nie działały podczas postoju pod sklepem i po ponownym odpaleniu auta było to samo i wracając do domu musiałem jakoś przeżyć bez wycieraczek, auto stało kilka godzin na podwórku i po tym wsiadłem do samochodu przekręciłem zapłon i normalnie śmigały. W czym może leżeć problem, miał ktoś podobne problemy ??

hacker120
29-01-14, 20:17
może pająk dożywa swoich dni ?

MichalEK3
30-01-14, 18:02
pająk okej jest, po za tym jak by na pająku nie łączyło to poszczególne biegi mogły by nie chodzić:)) w środku wygląda okej on tez :)

MichalEK3
06-02-14, 23:07
Witam, jak na razie problem z wycieraczkami został rozwiązany, a mianowicie, po rozebraniu silniczka wycieraczek jeden z przewodów był trochę przy śniedziały, wyczyściłem go i nad lutowałem tam i jak na razie wszystko jest okej, może komuś się przyda jak by miał podobne anomalie wycieraczkowe:)))

pozdrawiam :)

Kazik_h9w3
07-02-14, 23:36
Przyda się jeździłem ostatnio civikiem wprawdzie ek3 ale z takimi samymi objawami więc pewnie jest to częsciej zdarzająca się usterka