Zobacz pełną wersję : rozrusznik d14a2
witam dzis po pracy hanka mi nie odpalila a mianowicie bylo slychac tylko takie klikniecie jakby rozrusznik zazebil sie....ale nie przekrecil
(odpalilem na pycha:p) po powrocie do domy (jakies40km drogi) zgasilem i wtedy odpalil juz normalnie
jako moze byc ku temu zjawisku przyczyna???
Miałem podobne zjawisko w moim D14A2. Wyglądało to tak, jakby silnik został unieruchomiony w "złym" położeniu. I zębnik rozrusznika nie zazębiał wieńca na kole zamachowym. Wtedy na biegu wystarczyło lekko przetoczyć auto (lekko obrócić silnikiem) Zdarzyło się mnie to ze dwa razy.
czyli mam sie z tym pogodzic tak??
bartek_levis
27-01-14, 21:45
Pocxzysc masy prawdopodobnie to przyczyna
Po prostu przypadek jeden na setki uruchomień :p W przeciągu 16 lat zdarzyło się dwukrotnie :P
tez tak kiedys mialem cewka sie zawieszala co przekrecilem kluczyk to bylo tylko pyk pyk i nic a nieraz palil od strzala z tym ze jak zrobil pyk i nie krecil to jak kilka razy pokrecilem kluczykiem to po pykal az wkoncu zakrecil ,to zawsze za ktoryms razem zapalil , rozruszniki drogie nie sa wiec jak ci sie to bedzie zdarzac czesto to najlepiej wymienic i z glowy:) apropo te z d14a3 i a4 duzo ciszej krecą takze polecam jak juz to cos z tego bo i tak wszystko pasuje te z angielk d14a8 sa na maje oko najslabiej wykonane wiec odradzam
co do rozrusznika jakiś czas temu miałem podobne problemy, po przekręceniu kluczyka było tylko cyknięcie i na tym koniec na początku nie wiedziałem ocokaman ale doradzili mi bym puknął delikatnie rozrusznik i pomogło, okazało się iż szczotki były na wykończeniu, nowe szczotki+szczotkotrzymacz (allegrowe ok 15pln) rozwiązały problem i śmiga aż miło
bardzo mozliwe jakby kto chcial tani rozrusznik to mam z jaja pasuje do kazdej d serii oddam za flache kreci za kazdym razem
Ja wożę w bagażniku kij rozruchowy;)
dzieki, jak narazie kreci, autko mam 3lata i dopiero 2raz mi sie to zdarzylo takze nie jest chyba az tak zle co;)
apropo te z d14a3 i a4 skoro faktycznie pracuja ciszej jak wspominal mlodyxx to wymianiajac moj bede je mial na uwadze.pozdro