Zobacz pełną wersję : Tarcza hamulcowa
Witam. Moja niedawno nabyta Hania potrzebuje wymiany tarcz. Znalazłem dosyć ciekawą ofertę tarcz BluePrint ale nie wiem czy się na nie ostatecznie decydować. Prosiłbym kogoś kto ogarnia temat aby rzucił okiem i wyraził swoją opinię, będę wdzięczny za pomoc http://www.nowe-hamulce.pl/tarcza,hamulcowa-blue,print-honda-civic,vii,coupe,em2,2001,02,2005,12-1,7,i,vtec,125km/p,45,4734,16263,100032,0,350,adh24329/
Robertos23
27-01-14, 14:44
Mam takie tarcze i jak nie jeździsz ostro to są wystarczające, ale jak masz możliwość to dołóż do ATE albo TRW.
bunkerites
27-01-14, 15:42
Pare tyg temu wymienialem tarcze i klocki.Zestaw TRW koszt tarcz 212 zl a klocki 150.Przednia os.Wiec doloz pare zl
Blueprint jest pakowaczem , ale wklada tylko dobre/ bardzo dobre produkty do swoich paczek. Tarcze blueprint sa niczego sobie, wlasciwie kazda tarcza bedzie dobra czy to ate czy trw czy bosch czy blueprint itd, najwazniejszy i kluczowy bedzie montaz, potem jak uzytkujesz auto a dopiero potem firma. Kazda gladka ( tyl ), czy gladka wentylowana ( przod ) da rade , skupic sie mozesz na klockach, bo jedne beda lepiej hamowac a inne gorzej, jedne pylic jak piec kaflowy a inne mniej . Tarcze TRW tez sa tanie a sa dobre, bosch tak samo. ATE to wyzsza polka i cena tez wyzsza.
Podsumowujac:
Tak jak mowie kazda firmowa gladka tarcza da rade, rozczulac sie rozczulaj nad klockami. TRW sa dobre , ale maja wade jedna zasadnicza, cholernie pylą. Z dobrych i przystepnych cenowo masz jeszcze opcje takie jak ate / ferodo premier , sa to sprawdzone i dobre klocki przystepne cenowo, do normalnej jazdy wystarczajace.
bunkerites
28-01-14, 16:22
ATE sa drozsze o doslownie 30 zl na komplecie niz TRW
Wszystko zalezy od rozmiaru , ja do siebie jak 300mm kupowalem to roznice byly juz bardzo znaczace , gdzie tarcze potrafily od sztuki kosztowac dobrze ponad 200 zl ( mowa o ATE )
Zapomnialbym z dobrych tarcz, ktore mozna kupic w dobrej kasie to oczywiscie tak samo zimmermanny :)
MotoAutko_pl
06-02-14, 17:00
ATE lub TRW to bardzo dobry wybór,wiec zdecydował bym się na komplet jednej z tych firm i nie będziesz żałował. Lepiej zapłacić więcej a wiedzieć co się ma w samochodzie.