Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tarcza hamulcowa

pestka5
27-01-14, 11:09
Witam. Moja niedawno nabyta Hania potrzebuje wymiany tarcz. Znalazłem dosyć ciekawą ofertę tarcz BluePrint ale nie wiem czy się na nie ostatecznie decydować. Prosiłbym kogoś kto ogarnia temat aby rzucił okiem i wyraził swoją opinię, będę wdzięczny za pomoc http://www.nowe-hamulce.pl/tarcza,hamulcowa-blue,print-honda-civic,vii,coupe,em2,2001,02,2005,12-1,7,i,vtec,125km/p,45,4734,16263,100032,0,350,adh24329/

Robertos23
27-01-14, 14:44
Mam takie tarcze i jak nie jeździsz ostro to są wystarczające, ale jak masz możliwość to dołóż do ATE albo TRW.

bunkerites
27-01-14, 15:42
Pare tyg temu wymienialem tarcze i klocki.Zestaw TRW koszt tarcz 212 zl a klocki 150.Przednia os.Wiec doloz pare zl

iljash
28-01-14, 16:07
Blueprint jest pakowaczem , ale wklada tylko dobre/ bardzo dobre produkty do swoich paczek. Tarcze blueprint sa niczego sobie, wlasciwie kazda tarcza bedzie dobra czy to ate czy trw czy bosch czy blueprint itd, najwazniejszy i kluczowy bedzie montaz, potem jak uzytkujesz auto a dopiero potem firma. Kazda gladka ( tyl ), czy gladka wentylowana ( przod ) da rade , skupic sie mozesz na klockach, bo jedne beda lepiej hamowac a inne gorzej, jedne pylic jak piec kaflowy a inne mniej . Tarcze TRW tez sa tanie a sa dobre, bosch tak samo. ATE to wyzsza polka i cena tez wyzsza.

Podsumowujac:
Tak jak mowie kazda firmowa gladka tarcza da rade, rozczulac sie rozczulaj nad klockami. TRW sa dobre , ale maja wade jedna zasadnicza, cholernie pylą. Z dobrych i przystepnych cenowo masz jeszcze opcje takie jak ate / ferodo premier , sa to sprawdzone i dobre klocki przystepne cenowo, do normalnej jazdy wystarczajace.

bunkerites
28-01-14, 16:22
ATE sa drozsze o doslownie 30 zl na komplecie niz TRW

iljash
28-01-14, 18:12
Wszystko zalezy od rozmiaru , ja do siebie jak 300mm kupowalem to roznice byly juz bardzo znaczace , gdzie tarcze potrafily od sztuki kosztowac dobrze ponad 200 zl ( mowa o ATE )

Zapomnialbym z dobrych tarcz, ktore mozna kupic w dobrej kasie to oczywiscie tak samo zimmermanny :)

MotoAutko_pl
06-02-14, 17:00
ATE lub TRW to bardzo dobry wybór,wiec zdecydował bym się na komplet jednej z tych firm i nie będziesz żałował. Lepiej zapłacić więcej a wiedzieć co się ma w samochodzie.