Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lampka w popielniczce?

Genax
27-01-14, 00:38
Dzisiaj rozbierając w aucie dolny plastik pod konsolą zauważyłem, że kable idą oczywiście do zapalniczki i inne 2 kable czerwony z czarnym paskiem i czarny idą w stronę popielniczki lecz ja tam nie widzę nigdzie żadnej żarówki. Jeśli są to kable do oświetlenia popielniczki to czy ktoś wie czy tam napięcie pojawia się dopiero po przekręceniu kluczyka?

Labed2007
27-01-14, 00:51
lampka w popielniczce świeci razem z pozycyjnymi. pozdro

MM63
27-01-14, 00:53
Powinno pojawiać się po włączeniu pozycyjnych (wtedy święcą tez wszystkie przyciski i przygasa zegarek, ale ja mam MA8).

Genax
27-01-14, 01:01
No tak tylko, że mi tam nic nie świeciło od kupna auta (prawie 2 lata), a od zewnątrz i wewnątrz nie widzę żadnej żarówki.

Brylant1
27-01-14, 01:38
Genax wybacz ze zadam takie pytanie, jest cos w Twoim samochodzie co sie nie popsulo albo dziala poprawnie? Ciagle masz z czyms problem jak nie akumulator to sonda teraz zarowka, zakladasz multum tematow z pytaniami na ktore odpowiedzi padly i to nie raz.

sssikor
27-01-14, 11:22
Wyciagasz oprawke i wsadzasz zarowke/leda t5 i masz podswietlona popielniczke :)

a zeby zegarek nie przygasal odpinasz z kostki/ odcinasz i izolujesz czerwony przewod :) wtedy nie sciemnia sie i widac go w sloneczne dni :)

birchie
27-01-14, 11:49
a zeby zegarek nie przygasal odpinasz z kostki/ odcinasz i izolujesz czerwony przewod wtedy nie sciemnia sie i widac go w sloneczne dni

Mod na "-". W dzień fajnie, w nocy oslepia... Już lepiej zrobić sobie cos a la dimmer i przyciemnianie załączane przyciskiem.

sssikor
27-01-14, 15:41
Mod na "-". W dzień fajnie, w nocy oslepia... Już lepiej zrobić sobie cos a la dimmer i przyciemnianie załączane przyciskiem.

Moze w 5 genie oslepia, bo jest prawie naprzeciwko kierowcy, w 6 genie w nocy jest elegancko, nie za mocno nie za slabo :)

Chipsy2
27-01-14, 21:22
Genax wybacz ze zadam takie pytanie, jest cos w Twoim samochodzie co sie nie popsulo albo dziala poprawnie? Ciagle masz z czyms problem jak nie akumulator to sonda teraz zarowka, zakladasz multum tematow z pytaniami na ktore odpowiedzi padly i to nie raz.

bardzo dobre :) miałem na końcu klawiatury to pytanie ale mnie wyprzedziłeś :p

Genax
27-01-14, 23:33
Brylant1 i Chipsy2 w nosie mam wasze wyśmiewanie. Te kilka założonych tematów np. o sondzie było spowodowane tym, że przez rok nikt nie udzielił mi konkretnej pomocy (nie czepiam się nikogo) i robiłem wszystko co powinno się zrobić, żeby usunąć błąd grzałki sondy. Robiłem to co doradzali użytkownicy ale bez skutku. Żaden mechanik też nie wiedział o co chodzi i dopiero pół roku temu ktoś powiedział mi, żebym sprawdził na innym ECU czy błąd wyskakuje i akurat dzięki temu użytkownikowi w końcu błąd sondy został naprawiony. Nie znałem się też wtedy za bardzo na elektryce w swoim aucie bo nigdy się nie bawiłem tym w samochodzie dlatego może i czasem zakładałem głupie tematy. Wy zapewne na początku wszystko wiedzieliście. Specjalnie dla was zrobię zdjęcie tej żarówki w popielniczce, żebyście się zdziwili i nie, nie mam problemów technicznych z autem dla waszej wiadomości. Te oświetlenia nie działały od kupna auta także nie wiedziałem czy są tam jakieś żarówki czy też nie.