Zobacz pełną wersję : wskaźnik paliwa-zegary
Przepraszam że zakładam nowy temat ,ale nie mogłem znaleźć informacji na ten temat.
Mianowicie rozbierając zegary przez przypadek przestawiłem wskazówkę paliwa, i tu pytanie czy ona sama się ustawi na swoje miejsce czy mam zatankować do pełna i ją ustawić na pełny bak by dobrze działała ?
Ale przestawiłeś ją w sensie przestawienia jej pozycji, czy obróciła ci się na osi (bo na przykład ją zdejmowałeś)?
Jak tylko przestawiłeś jej miejsce, to nie powinno jej się nic stać, jak przekręciłeś ją na osi, to już trochę większy problem. Trzeba by ja od nowa wyskalować, np poprzez wyjęcie pływaka i przesuwając go najpierw na minimum, a później na maxa ustawić wskazówkę aby poprawnie pokazywała.
Była na minimum, przestawiłem ją na 1/2 a potem do 0 żeby sama zaczeła się podnosić, dobrze ?
Nie ma się czym przejmować jeżeli nie przekręciłeś jej wokół osi. Nie raz coś szponciłem przy zegarach to wskazówkę np delikatnie poruszyłem i zmieniła swoje położenie.
Raz nawet opuściłem ją na sam dół by zobaczyć gdzie jest jej minimalnie położenie na skali; nie ma co się schizować bo wskazówka powraca do swojego pierwotnego położenia po złapaniu sygnału.
Ja jak grzebałem przy zegarach też ją poruszyłem. Po podpięciu uparła się i pokazywała maxa. Wyjąłem pływaka, poruszałem ale nic nie dało.
Zatankowałem do pełna też nic, pomogła wymiana wskaźnika paliwa. Jak się cieszyłem że wreszcie wiem ile mam w baku :D
Ja jak ją przestawiłem, to mi błędnie pokazywała poziom paliwa, więc zatankowałem na full i się ustawiła prawidłowo;)